Kuş lokumu kutusu ile cıvata, somun ve vida organizasyonu denemesi

Aksine, yoğun olduğum için rahatlamak adına uğraşıyorum. Depoda imalat yaptığım dönemlerden kalma, bu cıvataların bazı ebatlarından dolu çuvallar var. Bu işi biraz da disiplin meselesi olarak görüyorum. Bu kadar emek verdikten sonra bir daha böyle dağıtmam...

Ayrıştırma işi tamamen bittiğinde, hepsi için etiket (kuyumcu etiketi) basacağım. Gerekiyorsa ara değerleri eleyip mevcut çekmecelere de yerleştirebilirim ya da çok gerekli değil ama aşağıdaki gibi çekmece yapabilirim:

Bu Gridfinity işinin de ilham kaynağı olan Alexander'ın fikrini bende çok beğenmiştim. Hatta burada da paylaşmışım. İmkanlar ve bakış açısı bize kuş lokumu yedirirken, Zack isimli arkadaşa Gridfinity için ilham kaynağı oldu. Lokumlar güzeldi ama Gridfinity daha verimli bir yöntem.

Günün sonunda ikisinde teşekkür ederek, bende nihayet hızlı bir yazıcı aldım ve vidalarımı Gridfinity ile bir çekmeceye sığacak şekilde organize edebiliyorum.

4 senedir kullandığım kuş lokumu saklama yöntemimdeki değişikliği sizlerede fikir vermesi bakımından paylaşıyorum. Hızlı bir 3D yazıcınız varsa Gridfinity ile çekmeceleri organize etmenizi tavsiye ederim.

Çok birşey kalmadı ama henüz bütün süreci tamamlamadım. Zaten hali hazırda kullandığım bir yöntem olduğu için çok iyi olacağından eminim.

20250513_160402.jpg
20250513_160315.jpg
20250513_160350.jpg

3d yazıcı gerçekten büyük nimet.
Diğer taraftan vida/somun/pul/rondela depolamak benim için de büyük sıkıntı.
Ben çözümü idrar/numune kabında buldum. 70ml, 150ml ve 200ml boylarındaki kaplar ile hem etiketli hem de şeffaf şekilde depolamak mümkün. Elimdeki kutu sayısı 60~70 olmuştur. Atelyeye geçince foto paylaşırım.

1747148166596.jpeg

1747148203490.jpeg

3d yazıcı gerçekten büyük nimet.
Diğer taraftan vida/somun/pul/rondela depolamak benim için de büyük sıkıntı.
Ben çözümü idrar/numune kabında buldum. 70ml, 150ml ve 200ml boylarındaki kaplar ile hem etiketli hem de şeffaf şekilde depolamak mümkün. Elimdeki kutu sayısı 60~70 olmuştur. Atelyeye geçince foto paylaşırım.

41898 eklentisine bak

41899 eklentisine bak
Bu kablar güzel, fakat Gridfinity yine de daha iyi.

Bir defa 3 çeşite bağlı kalmak zorunda değilsin. Yükseklik de dahil, istediğin ölçüçerde üretiyorsun. Malzemenin hepsi göz önünde olunca, eskiden rafta dünya kadar yer kaplayan parçaları biraz sadeleştirip, biraz da organize ederek yalnızca bir rafla sınırlı kalacak şekilde ayarlamış oluyorum. Bazılarını zamanında bir proje için almışım ve kalmış; hala neden sakladığıma ben bile hayret ediyorum. Kapalı kablarda bazı vidala paslanmış. Çekmeceye birkaç tane silika jel koyaraki kısmen de olsan bunun önüne geçebilirim. Son olarak bunlar için bir de taşıma çantası yapıp, bir yere götüreceğim zaman düzenli şekilde gidip gelebilirim.

Buna karşın numune kablarının tek avantajı fiyatı olabilir ama onun da çok ciddi bir fark oluşturacağını sanmıyorum.

Neyse, düzenlemeye biraz daha devam ettim. Renk seçeneğim olduğu için sarı etiketlileri sunta vidası, mavileri ise civata ve somun olacak şekilde ayırdım. Plastik için uygun olan vidaları ise farklı bir renkle ayrıştıracağım. Bazı parçalar birden fazla çeşit olduğu için, onları ufak ufak ambalajladım.

20250514_020353.jpg

20250514_020328.jpg
20250514_230404.jpg
20250514_230418.jpg

Bu sistemi atölyede kılavuz ve matkabı için kullanmak isterim. Her kılavuzun spesifik bir matkabı var, bir yığın matkap arasında arayıp bulacağına doğrudan kılavuzun yanında olması vakit kazandırıyor. Değişik genişlik ve boyda, iki tane yan yana oluk olan bir kutu yapılabiliyor mu?

bir yığın matkap arasında arayıp bulacağına doğrudan kılavuzun yanında olması vakit kazandırıyor.
hangisninden alıyorsun'dan hangisine bırakıyorsun önemli. Matkap uçunu yakındakı ve kesinlikle unutacağım bir yere bırakma alışkanlığı beni bir şekilde bırakmıyor. :)

Bu sistemi atölyede kılavuz ve matkabı için kullanmak isterim. Her kılavuzun spesifik bir matkabı var, bir yığın matkap arasında arayıp bulacağına doğrudan kılavuzun yanında olması vakit kazandırıyor. Değişik genişlik ve boyda, iki tane yan yana oluk olan bir kutu yapılabiliyor mu?
Son derece basit bir mantığı var: Alt tablayı 42 mm’lik karelere bölüyorsun. Üst taraftaki kutuları da bu karelere oturacak şekilde tasarlıyorsun. Kutu olması şart değil; farklı şekiller de olabilir. 42 mm, evrensel bir standart olarak belirlenmiş. Elbette istersen kendi ölçünü de kullanabiliyorsun, ancak dünya genelinde uyumluluk açısından 42 mm tercih ediliyor.

Çekmecenin içine yerleştirilen tabla, tüm çekmeceyi kapladığı için, üzerine yerleştirilen kutular açılırken ya da kapanırken yerinden oynamıyor. Hatta bazı kullanıcılar bu sistemi mıknatısla sabitleyerek daha da sağlam hale getiriyor.

Özetle, saklama düzenini tamamen kendi ihtiyaçlarına göre şekillendirebiliyorsun. Aşağıdaki sitede, herhangi bir çizim yapmadan istediğin ölçülerde kutular oluşturabiliyorsun. Ben de bu siteyi kullandım; hatta örneğin Wera takımları için birinin çizdiği hazır tasarımı indirip kullandım:

Ayrıca bu sistemle ilgili çok sayıda hazır tasarım olduğu için, 3D model paylaşım platformlarında dilediğin örnekleri kolaylıkla bulabilirsin. Aşağıda birkaç örnek paylaştım. Daha fazlası için Google’da “Gridfinity 3D model” gibi terimlerle arama yapabilirsin.

Mesela benim uzun tornavidam için yazıcıya sığmayan 30 cm ebatta çıktıya ihtiyacım vardı, gövdeyi ikiye böldüm ve yazdırdım. Alttaki ızgaralar sayesinde,yerinde sorunsuzca bütün gibi duruyor.

20250515_001310.jpg
20250515_001401.jpg

Bu kuş lokumunun ben de müptelasıydım. Kutularını ben de malzeme için kullanıyorum.

Ama pek çok şey gibi kalitesi yıllar içinde giderek düştü. Şu anda yenilmeyecek kadar rezalet bir ürün. Yenilecek bir şey olarak market rafında yer alması bile resmen insana hakaret.

Bu kuş lokumunun ben de müptelasıydım. Kutularını ben de malzeme için kullanıyorum.

Ama pek çok şey gibi kalitesi yıllar içinde giderek düştü. Şu anda yenilmeyecek kadar rezalet bir ürün. Yenilecek bir şey olarak market rafında yer alması bile resmen insana hakaret.
Açıkçası kuş lokumunu pek yemiyorum. En son bunları biriktirirken 4 sene önce yedim. O kutuların herhalde en fazla 3-4 tanesini ben yemişimdir. Gerisini ikram tanıdığım kim varsa ikarm ettim. Çok lezzetliler ama kilo almaya çok elverişliyim.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,738
Üyeler
3,125
Son üye
adnancoskun

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back