Laminat sudan dolayı şişme

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,806
Biz şehir dışındayken, bulaşık makinası rakorundan su sızmaya başlamış ve alt komşunun haber vermesiyle apar topar geri döndük. Rakor sorununu çözdüm, ama mutfak zeminindeki laminat kaplama suyu çekmiş ve şişmiş. Buna herhalde yapılacak birşey yoktur, ama gene bir fikir alayım dedim.

Diyeceksiniz ki mutfağa laminat mı yapılır? Evet, yapılmazmış. Hangi akla hizmetle yaptım ben de hatırlamıyorum :katil2:

1704462324035.jpeg
 
  • Üzgün
Reactions: nt
Benzer bir sorun benim evin balkonunda' da oldu. Çatıdaki kanal ve mantolama arasından sızan su evin içine girdi. Maalesef parkelerin yenisi ile değiştirilesi gerekecek. Parkeleri söktükten sonra zeminde nem olmadığından emin olun.

Aslında evlerimizi Akıllandırmamız gerekli, Vana, Elektirik ve Doğalgaz için uzaktan Aç/Kapa iyi çözümler var.

Geçmiş Olsun.
 
Hepsini söküp fayans döşeyeceğim, ama mutfak dolabı duvardan duvara. Karşıda da duvara monte olan dolap var. Bunların komple sökülüp uzaklaştırılması lazım. Lojistik sorununu çözünce halledeceğim artık.
 
Ütü ile düzelebilir diye aklımda kalmıştı. Söküp takmadan denemekte yarar olabilir.
 
Calistigim yerde benzer sorun oldu. Ilk gunler laminatlarin birlesim yerleri cok fazla cikinti yapiyordu. Yaklasik 20 gun oldu simdilerde rahatsiz edecek kadar degil. Ayagimi surursem birlesim yerlerinde cok hafif bir kabarti hissediyorum.
 
Calistigim yerde benzer sorun oldu. Ilk gunler laminatlarin birlesim yerleri cok fazla cikinti yapiyordu. Yaklasik 20 gun oldu simdilerde rahatsiz edecek kadar degil. Ayagimi surursem birlesim yerlerinde cok hafif bir kabarti hissediyorum.

Hmm o zaman ümit var sanki. İlk iki gün mutfakta geceleri kurutucu çalıştırdım, kabaca 2 litre su çıktı. O zaman geceleri kurutmaya devam edeyim ben.
 
Yapılacak tek şey kururken üzerine ağırlıklar yerleştirip olabildiğince düzeleştirmekmiş. Çekiç ya da ütü değil.
 
islak zemin parke diye birsey var birdahaki sefere ondan yaptirabilirsiniz, genelde ofislerde filan kullaniliyor ama biraz tuzlu.

yada serfloor diye bir kaplama var musamba gibi ama kalin 2.5-3 mm kalinliginda, alti kavucuk gibi bir malzeme yuzeyi ise biraz daha sert, mevcut laminatlar cok kabarmadiysa kuruduktan sonra uzerine serebilirsiniz.
 
şehir dışındayken klozetin flex hortumu patlıyor, yer giderinin üzeri koku geliyor diye kapalı olduğundan, bütün evi su basıyor. Ev zemin kat, evden dışarı su çıkmaya başlayınca komşular vanayı kapatıyor. bütün parkeler, ahşap kapılar ve kasaları vs hersey şişti. aradan 3 4 ay geçtikten sonra hersey kuruyup eski haline döndü.
 
Bizim ofisin tadilatında klima giderlerini bağlayan tesisatçı bir boruyu kaynatmayı unutmuş. Oradaki klima da gece açık kalınca,
daha yeni sistre cila yapılmış parkelerin üzeri sabaha kadar göl olmuş. Parkeler şişti ve yamuldu tabi.

Aşağıdaki fotoğraflar olaydan sonraki ilk ya da ikinci günden. Daha sonraki günlerde kurudukça daha da şişti ve yamuldu. O halinin resmi yok ama çok daha kötü oldu. Çevredeki parkelerin de kenarları şişerek sizinki gibi oldu.

1704555987484.png
1704556024772.png


1704556298152.png




Sistreciyi tekrar çağırdık. Önce o kalkan parkelerin kenarlarını yontup altına yapıştırıcı sürdü ve tekrar yerleştirdi. Üzerine de geniş düz tablalar koyup üzstlerine buşlabildiğimiz en ağır şeyleri yerleştirdik. 4-5 gün öyle bekledi.

Daha sonra o bölgeye komple baştan sistre ve cila yapıldı. Hayli maliyetli oldu tabi, ama büyük ölçüde problem halloldu. Son durum aşağıdaki gibi oldu. renk farkı zamanla azaldı ama hala biraz var.

1704556708923.png
 
Dün gece gene yarım litre su çıkardı kurutucu. Bu gece de devam edeceğim. Çok ümidim yok, ama zaten hemen tadilatı da yapamayız o yüzden ne olacağını görmek adına kurutmaya devam edeceğim :)
 
zemine, düz bir malzeme, üzerine de ağırlık koyma şansınız da var mı, kurudukça kenarları kıvrılmıştı bizim parkelerin.
 
zemine, düz bir malzeme, üzerine de ağırlık koyma şansınız da var mı

Malesef yok. Bu işi çözmede en büyük sorun lojistik. Bir duvar komple dolap. Sökülecek, taşınacak. Mermer tezgah sökülecek taşınacak. Herhalde 3 tane amele bulup 4 kişi dolapları sökeceğiz ve dairenin giriş kapısının dışına yerleştireceğiz. Evde yer yok.

Bir kere mutfak boşaldıktan sonra hepsini söküp fayans döşeyeceğim. Fayans işine de ben yapacağım. İyi usta bulmak artık neredeyse imkansız. Ancak tanıdık olacak ve büyük tesislerin işini yapan firmadaki elemanı sana ödünç verecekler. Daha önce atölyenin girişindeki dış mekan alana öyle bir usta buldum, adam harita mühendisi gibi çok bilimsel çalıştı ve uygun su akışını da vererek çok güzel yaptı işi. Ama şimdi o adamları tekrar çağırmak mümkün değil, gelecekteki 1 yıl için dolular.
 
@taydin zaten senin laminatlarin duzelme ihtimali yok gibi birsey, laminatlar ahsap parke gibi degil, ahsap parke islakken uzerine agirlik koyarak bir nepze olsun eski formuna gelir ama laminat parkenin ust kaplamasi cok sert bir malzeme o yuzden uzerine koyacagin agirlikla muhtemelen catlamalar olacaktir, laminatin ara katmali sikistirilmis talas benzeri bir malzeme kuruduktan sonraki sekli hosuna gitmezse degistirmekten baska care yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,841
Mesajlar
99,642
Üyeler
2,480
Son üye
mozcelikors

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top