laptop temizliği

ucakelektronik

Yeni Üye
Arkadaşıma fazladan laptopum vardı kullanmak için vereceğim.İçindeki tüm bilgileri silmek istiyorum.Format atılmış gibi olsun.Format atmadan , mail veya baktığım siteler şifreler silinsin istiyorum. Neler yapmam gerekli?

Kullandığın tarayıcıların ayarlarına gir. Tarayıcıları fabrika ayarlarına dönder. Böyle mail, şifreler, gezindiğin siteler filan hepsi gider.
Ama bilgisayar temizliği konusunda en iyi yol format atmak. Bilgisayarı temizlemek kolay değil. Laptopu vereceğin kişiye göre sonuçlar değişebilir.
Hatta bana kalırsa format atmak bile işe yaramaz............................

Daha yazarken üşendim anlatmaya. Sen eniyisi Hard Diski çıkart içinden al. Laptopu vereceğin arkadaşta içine yeni bir Hard Disk taksın. En garanti çözüm bu.

Format yetmeyebilir. HDD için ben DBAN kullanıyordum. SSD için trial çözümleri var. Ama güvenlik konusunda net bir şey söyleyemem.
Belki farklı araçlar da var.

Farklı yöntem - bulabildiğin dosya cookie, recycle bin ve s. silerek, diskin boş kısmını doldurana kadar data/dosya yazılması.
Amaç, dosya adı ile beraber diskte dosyaya ait verilerin üzerinden yeni veri yazılması. Ama yeterli olmayabilir.

hhd için dban hdd ikiye bölünmüş se sadece kulanılan bölüme olur mu?İşletim sisteminde prog files içine kaydedilen dosyaları nasıl silerim

tabikii kişi isterse hhd format atılmış bile olsa data alınabiliyor.Hatta birkaç defa bile format atılsa katmanlar arasndan veri kurarıldığını biliyorum bunlar özel yerlerde veri kurtarma uzmanları fiziksel bozukluğu olan kriminal ise onların bile kurtarıldığını duydum.Ben sadece sıradan kullanıcı için bu bilgiyi araştırıyorum.

İnternet tarayıcıların ayarlarından geçici dosyaları, cookie, şifre ve s. silinmesi mümkündür.
Program Files altındakı dosyalarda şifreler tutulmaz genelde.
Yazılımcılara kullanıcıya ait bilgileri işletim sistemlerinde kullanıcı klasörlerin altında kaydedilmesi tavsiye olunur.
Windiws'ta <system_disk>:\Users\<kullanıcı ismi> (Örnek C:\Users) altinda yerleşir. Linux'ta /home/<kullanıcı ismi>
Kendinize ait kullanıcıyı da silebilirsiniz bu arada.
Lakin dosya silinme işlemi dosyanın diskte dosya tablodan isminin silinmesine neden oluyor, dosyaya ait veriler diskte kalır. Undelete yazılımları dosyaları kurtarmak için diskte dosyaların verilerini çıkarmaya çalışır.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,906
Üyeler
3,168
Son üye
zolotoy

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back