LED ampul inceleme teşebbüsü

taydin

Timur Aydın
Staff member
Bugün çalışma odasını aydınlatan LED ampul bozuldu. Hadi şunun içini açayım ve inceleyeyim, belki forumda da anlatırım dedim. Önce dedim ki şunun ampul camını kırayım oradan devam ederim. Gittim yangın merdiveninin mermer basamaklarına vurmaya başladım, ama bana mısın demiyor. Artık ampule şut çekiyorum gene de kırılmıyor. Sonradan dank etti, bunun ampulü cam değil yav :mad:

Neyse ampul tarafını kendi haline bıraktım, bu sefer duy tarafından girdim. Önce duy dişlisini çıkardım ve PCB göründü. Ama PCB çıkmıyor. Başladım oradaki döküm aluminyum tutucuyu boru pensesi ile örselemeye. Baya bir örseledim orasını, ama yavaş ilerliyorum. Tepem attı, koydum yere ve üstüne çıktım. Ampulün küre şeklindeki plastiği gevşeyiverdi :) Çıkardım ve altında LED'lerin olduğu PCB ve iki vida göründü. iki vidayı sökünce PCB de rahat çıktı.

Ama malesef ampulün yediği darbelerin etkisiyle PCB'deki trafo, kondansatör ve diğer parçaların hepsi haşat oldu. Anlayacağınız, muharebeyi kazandım ama savaşı kaybettim :cheeky4:

IMG_20210320_225934.jpg

Neyse artık bundan sonra bozulan bir LED ampul olursa bilinçli ve hazırlıklıyım. Ne YAPMAMAM gerektiğini biliyorum :katil2:

Timur Hocam lütfen yanlış anlamayın, keşke konu açaydınız anlatırdım. Kalitesiz diyeceğimiz pek çok ledin bu kubbe yansıtıcıyı / dağıtıcıyı tutan silikon çok sağlam. Damdan düşenin halinden damdan düşer anlar :). Neyse geçmiş olsun her sonuç bize tecrübe ve ders olarak geçiyor.

Herhalde tek yapılması gereken kubbeyi sıkıca tutup sağa sola zorlamaktı. O zaman rahat söker hatta belki de tamir edebilirdim :)

Valla ben de öyle başladım fakat yetmiyor dediğim gibi silikon baya mukavemetli tutuyor bırakmıyor. Şimdi keskin yere masa kenarı gibi dayayıp üstten bilek içi ile bastırarak ayırmayı başarıyorum. Bazen 2 3 yer değiştirerek ancak açabiliyorum.

Benim hatun o siyah silikon ya da mastik malzemeyi görünce o lambayı direk çöpe attırır. Kadınlara çalışır olması yetmez , estetik de olması lazım.

Balkonda yani benim egemenliğimin bulunduğu sahada ikamet ediyor arkadaş. Göz önünde olsa içişleri duruma ağırlığını koyardı.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back