Lehim ile ilgili acil yardım

ARUSNES

Üye
Merhaba herkese ,
Yeni iş kurdum arkadaşlar ama bir yerde takıldım yardım ediceklere şimdiden teşekkürler.
Resimde görmüş olduğunuz bobinin imalatını yapıyorum . En son sarıp soketlere sardiktan sonra teli dış kaplaması geliyor üstüne . Ama dış baskı için yuvaya oturturken soketlerin ufak bir hareketinde temassızlik oluyor . Lehim düşündüm ama yüzey metal olduğu için lehim tutmuyor. Elektrik ileten bir yapıştırıcı düşündüm oda olmuyor . İstediğim şu o bölgeye sıktığımda hem oraya mukavemet vericek hemde elektriği ileticek bir şey arıyorum .

Ekler

• IMG_20220606_120309.jpg
    IMG_20220606_120309.jpg
    506 KB · Görüntüleme: 152
Tam demek istediğini anlamadım ama bobin telinin ucundaki kaplamayı iyice temizleyip pinlere lehimlersen güzel tutunur.
Lehimlerken flux da kullanırsanız işiniz kolaylaşır.

Hocam olay şu tel kalınlığı 0.05 yani üstündeki emaye yi Sökmem mümkün değil ki söksem bile alttaki metal yüzeye tutunmuyor lehim .

Her türlü tel üzerindeki emayeyi kazımalısın. Çakmakla yakıp zımpara ile temizlemek te pratiktir. Sonra hem saracak hemde sardığın yerleri lehimleyeceksin. Bobinler ısınır. Tek lehim iyi olmaz sarmanda gerekir.

Çok ince tellerin üzerindeki emaye havya nın ucundaki sıcaklık ile yanar gider zaten. İstersen önce başka bir kabloyu metale lehimlemeyi dene. Güçlü havya ve pasta kullan.

Denedim her türlü emayeyi çıkarmayı denedim ama mümkün değil çünkü saç teli gibi . Ki ürün adetli bir ürün öyle çok zaman alır . Orayı hem yapıştırıcak hemde elektriği iletebilcek bir yapıştırıcı var mı

Metalin üzerinde oksit olabilir. Lehim yapacağın yeri zımpara veya eğe ile parlatman faydalı olur.

Denedim her türlü emayeyi çıkarmayı denedim ama mümkün değil çünkü saç teli gibi . Ki ürün adetli bir ürün öyle çok zaman alır . Orayı hem yapıştırıcak hemde elektriği iletebilcek bir yapıştırıcı var mı
iletken boya deneyebilirsiniz ama emin değilim verimli olur mu

Yada ARAX lehim teli diye bir şey buldum . Onu lehim potasında eritip uygulasam olur mu

Öyle birşey benim bildiğim yok. Lehime alternatif punta veya sıkma pin olabilir ama sıkma pin için senin metaller uygun değil gibi sanki...

Arax ın içinde özel bir pasta var. Aşırı asitik bu nedenle lehimleme sırasında yüzeydeki oksiti alır ve sağlam lehimler ama elektrik ile ilgili konularda kullanımı tavsiye edilmez. Asitli yapısı bir süre sonra 0.05 kablolarını çürütür.

Bu internette bir ara geziyordu bir damla motor yağı ile aluminyuma lehim yapma.
Önce pinlere lehimi tutturup sonra sarsanız ve zaten lehim tutan bir yere lehim ekleseniz olmaz mı?

Ürün adetli olacağı için pratik bir çözüm gerekiyor . Kafamda şuan iki seçenek var
1 elektriği ileten bir yapıştırıcı
2 pimlere kalay kaplatip lehim potasına daldırma ile lehimleme
Ama şu var kalay kaplatsam çözer mi

Tek sıkıntı yağ ile lehim tutana kadar karkas maddeniz sağlam kalacak mı kalırsa sonrası kolay kalaycıya para vermemiş olursunuz. Sonra da teli daha uca sarıp direkt potaya bile daldır sanız tam kıvrıldığı köşeyi hem emayeyi eritip hem de eski lehime yapışabilir.

Karkas ile çok temas etmemesi lazım bakır ile sarılı yerin tam üstünden olucak şekilde potaya daldırmayi düşünüyorum . Öncesinde japon yapıştırıcısı kullanıyordum lakin pimlerde ufak bir harekette koparıyor .
Bende diyorum ki lehim yapıyım koparsa bile lehimin altında olacağı için iletkenlik sağlar

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,103
Üyeler
2,877
Son üye
mrnobodyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back