Lineer güç kaynağında titreşimler

132kHz

Aktif Üye
Katılım
16 Nisan 2023
Mesajlar
876
Bugün arızalı olduğunu düşündüğüm 60v 5 amper bir lineer laboratuvar güç kaynağını söktüm asıl sorun açtığım anda titremeye başlaması ve ses çıkartmasıydı ayrıca daha önce bir korad konusunda da konuştuğumuz açılışta gelen DINNN şeklindeki ses bu cihazda çok daha yüksekti.

Tahminim trafo saclarının gevşediği tekrar verniklenip sıkılması gerektiğiydi ancak metal muhafazayı söktükten sonra durumun pek te öyle olmadığını fark ettim titreşim ve ses tamamen gitmiş açılış DINNNlaması da daha makul seviyelere inmişti arka sac ve soğutucuya biraz baskı uygulayınca o da tamamen gitti.
trafonun boyutu nedeniyle dış muhafaza ve trafo sacı arasında 3mm civarı bir boşluk kalıyor ve metal dış muhafaza manyetik alandan titreşiyor.

Sorunu tespit etmişim gibi duruyor ancak bu ürünün fabrikadan bu şekilde çıkabileceğini düşünmüyorum (2013 üretimi bir cihaz) zaman içerisinde bu titreşimin artmasına ne sebep olmuş olabilir ve ne gibi önlemler alınabilir?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
6,144
Mesajlar
104,872
Üyeler
2,553
Son üye
trojann

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top