Logitech z623 güç kaynağı devresini ampli devresinden ayırmak

Baki TANRISEVEN

Yeni Üye
Merhaba, bende logitech z623'ün sadece subwoofer'u var. Subwoofer üzerindeki anakart çalışır durumda. Subwoofer'u TPA3116D2 2.1 amplimde kullanacağım. Subwoofer'un anakartındaki güç devresini de TPA3116D2 2.1 ampliyi beslemek için kullanmayı düşünüyorum. Logitech z623 ampli devresinden güç kaynağı devresini nasıl ayırabilirim. Şu linkte logitech z625 devre şemaları var. (Z623 devresi ile Z625 aynı)
"https://device.report/m/ae754a4c94b...1-abT1mrJ_eOnrHijcHejbxuhB5mpBCyzyVbWBdAT7nS8"

Bunlar da subwoofer anakart resimleri:
1000051811.jpg
1000051810.jpg
1000051808.jpg

Sorudan net anlaşılmıyor ama, herhalde TPA3116D2 yı subwoofer beslemesinden beslemek istiyorsun. Yani güç kaynağını AYIRMAK istemiyorsun, çünkü ayırırsan artık subwoofer'in güç kaynağı kalmıyor. Onun yerine güç kaynağının hem subwooferi hem de TPA3116D2 yı beslemesini istiyorsun.

z623 ün şemasına bakınca, SMPS artı eksi çıkışlarının TP73 ve TP74 olduğu görülüyor. Ama kaç volt var belirtilmemiş. Multimetre ile ölçersin. Eğer voltaj, TPA3116D2 nın tolere edebileceği bir voltaj ise kullanabilirsin.

1754073382270.png

Sorudan net anlaşılmıyor ama, herhalde TPA3116D2 yı subwoofer beslemesinden beslemek istiyorsun. Yani güç kaynağını AYIRMAK istemiyorsun, çünkü ayırırsan artık subwoofer'in güç kaynağı kalmıyor. Onun yerine güç kaynağının hem subwooferi hem de TPA3116D2 yı beslemesini istiyorsun.

z623 ün şemasına bakınca, SMPS artı eksi çıkışlarının TP73 ve TP74 olduğu görülüyor. Ama kaç volt var belirtilmemiş. Multimetre ile ölçersin. Eğer voltaj, TPA3116D2 nın tolere edebileceği bir voltaj ise kullanabilirsin.

43046 eklentisine bak
Z623 ün amplisini iptal edeceğim. Yani güç kaynağı onu beslemesin. Güç kaynağını ampli devresinden ayırıp TPA3116D2 2.1 için kullanacağım. Şemaların içinde housekeeping supply ismi verilen bir şema var. Galiba oradan tetikleme sinyalini aktif etmem gerekiyor. Çünkü güç düğmesi kapalıyken 15v alıyorum. Açıkken 20v oluyor.
Güç düğmesi sağ hoparlör üzerinde. Güç düğmesi olmadan tetiklemeyi sürekli nasıl aktif edebilirim? Çünkü benim artık ampli tarafıyla ve sağ uydu kontrol devresiyke bir işim olmayacak.

Şemadan gördüğüm kadarıyla SMPS her zaman çıkış üretiyor. housekeeping supply da ON_OFF girişi var, herhalde power düğmesine bağlı olan o. Bu sinyal, ± 5V çıkışını açıp kapatıyor ve amfileri de MUTE ediyor.

Eğer TP73 ve TP74 sonrasını devreden ayırırsan, yani bakır yolları kesersen, artık SMPS çıkışı boşa çıkar ve kapasitesinin tamamı başka bir devrede kullanılabilir diye görüyorum.

Şemadan gördüğüm kadarıyla SMPS her zaman çıkış üretiyor. housekeeping supply da ON_OFF girişi var, herhalde power düğmesine bağlı olan o. Bu sinyal, ± 5V çıkışını açıp kapatıyor ve amfileri de MUTE ediyor.

Eğer TP73 ve TP74 sonrasını devreden ayırırsan, yani bakır yolları kesersen, artık SMPS çıkışı boşa çıkar ve kapasitesinin tamamı başka bir devrede kullanılabilir diye görüyorum.
Teşekkür ederim. Timur kardeşim. Dediğin gibi yapıp deneyeceğim.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,068
Üyeler
3,219
Son üye
automa1on

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back