Bugün üzerinde çalıştığım 320x480 TFT ekranın 16 bitlik data bus veri alışverişini lojik analizör ile inceliyordum. 0xFFFF gönderiyorum, ama lojik analizör 0xBFFF gösteriyor. Acaba header pinlerini doğru bağladım mı tekrar kontrol ettim, doğru. Hmm acaba MCU nun pinini "peripheral" yerine GPIO olarak mı tanımladım diye baktım, tanım doğru. Renesas karttan ekranın FFC konnektörüne kadar bağlantı var mı? var. Acaba ilgili header pini bir şekilde GND'ye kısa devre mi? değil.
Bakmaya devam ediyorum. Acaba WR (write) palsı yükselirken henüz bus'daki data stabil değil de WR yükseldikten sonra mı geliyor? o da değil. Data bus'ta D14 pini HER ZAMAN lojik 0.
Header'dan jumper kabloyu söktüm, multimetre ile baktım pine, 3.3 V var. O zaman acaba TFT ekran arızalı ve D14 çıkışını yüklüyor mu? Jumper'i yerine taktım, gene 3.3 V var! Yani devrenin kendisinde bir sorun yok, lojik analizör yanlış ölçüyor ...
Bakmaya devam ediyorum. Acaba WR (write) palsı yükselirken henüz bus'daki data stabil değil de WR yükseldikten sonra mı geliyor? o da değil. Data bus'ta D14 pini HER ZAMAN lojik 0.
Header'dan jumper kabloyu söktüm, multimetre ile baktım pine, 3.3 V var. O zaman acaba TFT ekran arızalı ve D14 çıkışını yüklüyor mu? Jumper'i yerine taktım, gene 3.3 V var! Yani devrenin kendisinde bir sorun yok, lojik analizör yanlış ölçüyor ...