M5 Stack Tab5

fide

Meraklı ve "nasıl" sorusunu seven biri
E-kom sitesinde başka bir malzemeye bakarken Tab5 cihazı gördüm. Dokunmatik ekran, kamera, batarya gibi özellikleri ile ESP32-P4 işlemci sahibi olması ve bütün M5 Stack donanımları ile uyumlu olması sebebiyle hoşuma gitti. Sipariş verdim. Bugün elime ulaştı.
1759414057918.png

Cihaz yanında 7.4V 2.000mA pil de var. Link aşağıda.

Cihazın kutulaması, malzeme kalitesi, batarya, dokunmatik ekran oldukça kaliteli izlenimi verdi bana.
Cihaza batarya takılınca yada USB bağlanınca yukardaki resim ekranı geliyor. Buradan GPIO, ses, gyro, mikrofon, hoparlör kullanılabiliyor.
M5Burner isimli program ile hazır arayüzler yüklenebiliyor.

1759414319024.png

Sol taraftan cihaz seçilip sağ taraftan UIFlow2.0 seçip yüklenince arayüz yerine UIFLow desteği açılıyor. Burada Scratch yada lego benzeri blok kodlama arayüzü açılıyor. buradan bütün fonksiyonlara ulaşılabiliyor.

1759414459543.png

Cihazın bütün fonksiyonlarına hem blok kodlama yada python ile kodlama yapılabiliyor. Cihazı alma sebebim de python ile bütün fonksiyonlarına erişim idi. Bakalım bundan sonra öğrendikçe paylaşmaya çalışacağım.

yanında bir de M5Stack AtomS3Lite da aldım. En ucuz modül bu idi. İlerleyen süreçte Kameralı ATOMS3R yi de almayı dşünüyorum.
1759414758976.png

1759414790719.png

1759415057356.png

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,343
Üyeler
3,310
Son üye
Sdt01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back