MagicFINDER Plus 2 Uydu Bulucu Pil Şarj Devresi

emrahim54

Üye
Merhaba arkadaşlar magic finder uydu bulucum var cihaz bir anda sustu pillerden biri korumaya geçmiş elimde süpürgeden çıkma sağlam 18650 pil var 2 adet taktım cihazım güzel çalıştı ama sarjzı azalınca sarjza taktım ama malesef donmak yerine pil yüzde 30 yüzde 0 kadar geri düştü sanıyorum sarj entegresi sıkıntı var bende ekteki gibi malzemeleri aldım ve bu şekilde yine sağlam olan 18650 pil takıcam ama şarj sitemini değiştirecem devre netten alınma doğrumudur.

Ekler

• image_avzyfq.jpg
    image_avzyfq.jpg
    81.6 KB · Görüntüleme: 153
Son düzenleme:
Dogru , bu sekilde 2 tane pil i sarj edebilirsin. 2S

Bu üstteki bağlantı şeklinde şarj cihazı her bir hücrenin voltajını ayrı ayrı göremiyor ve dengeleyemiyor.
Ama BMS bağlı, dengeleme için o yeterli derseniz bir şey diyemeyeceğim.
Bu soruyu niye soruyorum her bir hücreden ara kablo ile çıkış yapılan pil paketleri neden var?
Şarj cihazı o kablo sayesinde her bir hücreyi görerek şarj ediyor.
Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Haklisin abi kesinlikle balans yoktur bunda, ama bu tip icin is gorecektir. Burada sanirim sadece toplam voltaj 8.4 un uzerine cikmasin yeter denmistir. Ama bu tabi pillerden biri bozuldugunda, 4.4V a geldiginde digerinin 4V da duracagini, ve belli sure sonra 4.4V olanin bozulacagi ve sistemin komple bozulacagi anlaminida tasiyor.

Bosch un 14.4V ve 18V pil paketlerinde balans yoktu.

Bu soruyu niye soruyorum her bir hücreden ara kablo ile çıkış yapılan pil paketleri neden var?
Şarj cihazı o kablo sayesinde her bir hücreyi görerek şarj ediyor.
Piyasadaki cok dandik Cin mallarini saymassak, gostermelik olanda vardi sanirim. Ama balans yapan, Active ve Passive cell balancing diye 2 cesit var abi. Passive olan kullaniliyor olabilir, ucuz oldugu icin sanirim.

Forum istatistikleri

Konular
7,577
Üyeler
3,070
Son üye
Fuat

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back