masaj koltuğu yarıda kaldı

sefer

Yeni Üye
Katılım
7 Mayıs 2020
Mesajlar
5
eski masaj koltuğu çalışırken yarıda kaldı
baş kısmı atık ayak kısmı da kalkık kaldı sigoralar sağlam elektirik var ama çalışmıyor
yarıda kalınca nasıl çalıştırabilirim
elektronik mi mekanikmi anlamadım
 

Ekler

  • 60359727_999099773813488_2389556646276759552_o.jpg
    60359727_999099773813488_2389556646276759552_o.jpg
    59.7 KB · Görüntüleme: 311
Eğer ilk elektrik verdiğinde başı ayağı normal duruma getirmeye çalışıyorsa (bir zorlama sesi veya benzeri bir teşebbüs farkediyorsan) sorun muhtemelen mekaniktir. Ama elektrik verdiğin halde hiçbir icraat yoksa o zaman control kartı çalışmıyor olabilir.
 
Koltuğu açıp multimetre ile kontrol etmen lazım. Sensör ne diyor? Motora elektrik gidiyor mu?
 
Artık geri kalanı dedektiflik. Motora elektrik geldiği halde çalışmıyorsa motordan şüphelenip motoru bağımsız olarak test etmen lazım. Motorun terminallerini söküp uygun voltal ve akım verme kapasitesine sahip bir güç kaynağına bağlayabilirsin. Ama kısa süreliğine bağla :) Sensörden geri besleme almayacağı için motor mekanizmayı dağıtmasın!
 
Koltuk başka yerden elektirik verimce normal konumuna geldi falan şimdi başlat deyince çalıŞmıyor
 
Hmm marjinal bir güç kaynağı olabilir. Çıkış voltajlarını ölçüp olması gereken değerde mi? Aslında soruyorum ama, multimetre, havya, elektronik el aletleri var mı? Bunlar yoksa bence hiç girişme o işe. O koltuğun kontrol kartında çok yüksek voltajlar da var, çarpılma riski.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,400
Mesajlar
137,942
Üyeler
3,322
Son üye
asmukami

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top