Mastech Ms6300 Çevremetre bayat plastiği

Sercan

--
Hem ışıklandırmayı hem de hava akışını tek bir cihazla, fazla yer kaplamadan ölçerim diye internetten Mastech MS6300 Çevremetre aldım. Hevesle cihazın kutusunu açtığımda, plastiğin rezil bir durumda olduğunu gördüm. Önce bunun pudra gibi bir şey olduğunu sandım ama bildiğin sertleşmiş ve bayatlamış plastikmiş.

Hemen iade işlemi başlattım.

Plastik nasıl bu hale gelmiş olabilir? Aynı cihazdan bir tane daha sipariş etmek istiyorum ama bu halini gördükten sonra kararsız kaldım. İlk defa böyle bir şey gördüğüm için bu, kutudaki ürüne özel bir durum mudur, yoksa üretimden kaynaklı olacağı için tüm ürünlerde bu şekilde midir, bilemedim. Olmazsa Uni-T'den bu işler için ayrı ayrı cihazlar alacağım.

20250203_111927.jpg
20250203_111949.jpg
20250203_112030.jpg
20250203_112110.jpg

O kadar kötü olmuş ki pervanenin kenarındaki oyuk bile yamuk şekilde kalmış. Bir taraf tam oturuyor diğer tarafı havada gibi.

20250203_114954.jpg

Yani bir ürün olduğu için böyle bir işlem yapmam. Zaten kaç derecede ısıttığı, hangi tipte plastikler için geçerli olduğu ve nasıl oluştuğu gibi sebepleri belirmiyor.

Yapay zeka birçok gerekçe saydı. Birinci sırada güneş gibi UV ışığına mağruz kalmasından kaynaklı olabilir diye netice verdi.

UV Işınlarına Maruz Kalma (Güneş Işığı)
  • Nasıl Etkiler?: Plastik UV ışınlarına uzun süre maruz kalırsa, malzemeyi bir arada tutan polimer bağları zayıflar. Bu durum, plastiğin esnekliğini kaybetmesine ve yüzeyde beyazımsı bir görünüm oluşmasına neden olur.
  • Belirti: Sertleşme, kırılganlaşma ve pudralanmış gibi beyaz bir tabaka.

Forum istatistikleri

Konular
7,293
Üyeler
2,946
Son üye
yigitmcr01

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back