R34'ü 8,66K 1% ile değiştirdim, R40'ı da 56k 1% ile değiştirdim sadece 0,100mV gibi küçük bir fark okuyorum.
Abi voltaj değişkeni ile 30 x 136 gönderiyorum DAC çıkışından 4.080 okuyorum.Ne yapıyorsun, neyi ölçüyorsun ve nasıl ölçüyorsun onu da belirtirsen ona göre fikir yürütürüz
void enter() {
if (page == 'v') {
// voltaj değeri dijital pota gönderilecek
voltaj = voltaj * 136;
setDac(voltaj, 1); //Volt
} else if (page == 'a') {
// Akım değeri dijital pota gönderilecek
voltaj = voltaj * 819;
setDac(voltaj, 0); //Amper
}
setDac vodini atar mısın abiAbi voltaj değişkeni ile 30 x 136 gönderiyorum DAC çıkışından 4.080 okuyorum.
Buna karşılık ana çıkışta 0.703V görüyorum.
Analog okuma pinine ise 0.075V gidiyor.
Amper kısmında da DAC tan 4095 okuyorum ama diğer değerler voltajda olduğu gibi ufak tefek.
Kod:void enter() { if (page == 'v') { // voltaj değeri dijital pota gönderilecek voltaj = voltaj * 136; setDac(voltaj, 1); //Volt } else if (page == 'a') { // Akım değeri dijital pota gönderilecek voltaj = voltaj * 819; setDac(voltaj, 0); //Amper }
Abi voltaj değişkeni ile 30 x 136 gönderiyorum DAC çıkışından 4.080 okuyorum.
Buna karşılık ana çıkışta 0.703V görüyorum.
Analog okuma pinine ise 0.075V gidiyor.
Amper kısmında da DAC tan 4095 okuyorum ama diğer değerler voltajda olduğu gibi ufak tefek.
Kod:void enter() { if (page == 'v') { // voltaj değeri dijital pota gönderilecek voltaj = voltaj * 136; setDac(voltaj, 1); //Volt } else if (page == 'a') { // Akım değeri dijital pota gönderilecek voltaj = voltaj * 819; setDac(voltaj, 0); //Amper }
30v göndermeden önce opamp voltajları:Voltaj regülatör opamp çıkışını ayır ve tekrar dene. Herhalde opamp çıkışını birşey yüklüyor. Bir de opamp + ve - beslemesinin olduğunu teyit et.
Fonksiyonda sorun yok Ahmet. Çünkü Doğru değer gönderdiğimde DAC dan doğru voltaj çıkıyor.setDac vodini atar mısın abi
@taydin abi opamp çıkışını ayırmadan önce bir soru sorayım.
Opamp çıkışını 30v göndermeden önce -5.6V okuyorum, 30V gönderdikten sonra 18.7V okuyorum. Bu normal mi?
Ona göre ayırayım çıkışı.
30v göndermeden önce opamp voltajları:
4 Nolu Bacak: -6.85V
7 Nolu bacak 37.2V
Bir düzeltme yaptım. Şöyle izah edeyim.4 nolu bacakta -2 V gibi bir değer olması lazım.
Abi 4148 en ucuz diyot nasıl 6tlÖnüme gelen SMD diyodu ters takmışım yav. 1N4007 diyoduda ters takmışım bozulmuş. Yenisi ile değiştirdim. Biraz iyileşme oldu. Şimdi enazından opamp çıkışından maks 1.2V almaya başladım. Ama hala bir terslik var tabi. Acaba başka neleri bozdum.
İnşallah 1N4148 Melf diyotları bozmamışımdır. Tanesi 6TL.
Ben hep özdisandan baktığım için oradan yanılmışım. Ayrıca 6 değil 36TL imiş.Abi 4148 en ucuz diyot nasıl 6tl
Normalde bu diyottan para bile almazlar özdisan bunun satılmamasını istiyor sanırım.Ben hep özdisandan baktığım için oradan yanılmışım. Ayrıca 6 değil 36TL imiş.
Herhalde bunlar fiyatı yanlış girdiler. Şimdi direnç nette baktım 20 kuruş.
Evet abi şimdi zenerleri de ölçtüm hepsi sağlam. Büyük ihtimal opamp'ı bozdum. Yedek almamıştım pahalı diye. Önce bir ölçeyim de tam emin olunca yenisini sipariş edicem mecbur.voltaj regülasyon opamp'in (U13) 2 ve 3 numarasında tam olarak aynı voltaj olması lazım. Bu voltaj da DAC'ın ürettiği voltaj (0 - 4.096 V arasında). Daha önce + ve - beslemeleri kontrol ettin sorun yok. opamp çıkışında ise (6 numara) girişindeki voltajın 7.5 katı voltaj olması lazım.
Eğer opamp çıkışında bir şekilde aşırı yük vardı ise belki de opamp çıkış katı yandı o yüzden çıkış yok. Çıkışı ayırıp yeni bir opamp ile deneyebilirsin.
Evet abi şimdi zenerleri de ölçtüm hepsi sağlam. Büyük ihtimal opamp'ı bozdum. Yedek almamıştım pahalı diye. Önce bir ölçeyim de tam emin olunca yenisini sipariş edicem mecbur.
Siyah olmayan, turuncu cam gibi olan bütün diyotlara zener diyorum benNe zeneri yav, devrede bir tane zener var o da 36 V luk zener (BD135 bazına bağlı).