5v hatalı olamaz biz shift yapıyoruz.
eğer 3.3 ile beslersek çıkışa nasıl shiftleyip verebilir entegre?
3.3 V ile beslemen lazım, hata o.
5v hatalı olamaz biz shift yapıyoruz.
eğer 3.3 ile beslersek çıkışa nasıl shiftleyip verebilir entegre?
abi 3.3 ile beslersek nasıl shift yapacak bu entegre.3.3 V ile beslemen lazım, hata o.
yine bir problem var abibuffer 3.3 V ile beslenecek, ama pull up'lar 5V a çekecek. O yüzden "open drain" olan buffer'ı seçtik. Bunun bir de open drain olmayanı var.
Abi spi hatları push pull çalışıtığı halde ben bağlıyordum direnç datalara pull-down cs ve clk'ya pull-up boşa mı bağlıyormuşum:///Bu açıdan baktığında İki çeşit dijital çıkış vardır:
1) Open drain
2) Push pull
Open drain'de çıkış sadece şaseye doğru aktif olarak çeker. Vcc ye doğru aktif olarak çekmez. Bir pull up üzerinden sen istediğin Vcc ye çekebilirsin.
Push pull'da ise çıkış hem şaseye hem de Vcc ye doğru aktif olarak çeker. Çıkışa bağlanacak bir pull-up/pull-down'un hiçbir anlamı olmaz.
Bu iyi yapıyı araştır, anlamadığın yer olursa gene sor.
Abi spi hatları push pull çalışıtığı halde ben bağlıyordum direnç datalara pull-down cs ve clk'ya pull-up boşa mı bağlıyormuşum:///
Direk on olmasın bence abi off olarak açılsın arayüzde ki buton ile açın74HC595'i iptal ettim. Bluetooth On-Off olayını kaldırdım. Direk ON olarak çalışacak.
DAC'ı şemaya entegre ettim. U1 bloğunu kaldırdım. U2 deki voltajı ayarlayan potu kaldırmaya kafam basmadı.
17242 eklentisine bak
Pin yok. Cihaz üzerine fiziki bir buton koymayı duşünuyorum.Direk on olmasın bence abi off olarak açılsın arayüzde ki buton ile açın
Keşke tek derdim bu olsa17254 eklentisine bak
Abi girişe bu filtreyi yapsak daha parazitsiz daha kararlı bir çalışma elde ederiz gibi geliyor.
ileride dert olmaması için diyorum abi picoyu tanıyoruz ama ne kadar etkilenir bilmiyoruzKeşke tek derdim bu olsa
Hazır emi filtre var elimde.ileride dert olmaması için diyorum abi picoyu tanıyoruz ama ne kadar etkilenir bilmiyoruz
eğer akımı kurtarıyorsa mutlaka kullanalım abi onu birkaç gündür biliyorsun yatakla uğraşıyorum pek bakamadım foruma.Hazır emi filtre var elimde.
Sen yokken çok bir şey değişmedieğer akımı kurtarıyorsa mutlaka kullanalım abi onu birkaç gündür biliyorsun yatakla uğraşıyorum pek bakamadım foruma.
Nerde abi sorun ney ?Tıkandım bir yerde
74HC595'i iptal ettim. Bluetooth On-Off olayını kaldırdım. Direk ON olarak çalışacak.
DAC'ı şemaya entegre ettim. U1 bloğunu kaldırdım. U2 deki voltajı ayarlayan potu kaldırmaya kafam basmadı.
17242 eklentisine bak