Microsoft Office 2019 Pro Plus Hakkında Bilgi

Abi microsoftun orjinal sitesine "kayıt ettiriliyor" diyor. Microsoft da kabul ediyor diyor. Crack değil direk key satıyorlar imiş. Falan filan. Şimdi açıyım microsoftun sözleşmesini okuyum desen sayfa sayfa yazı. Aynı bizim bankadan kredi çekerken 50 sayfayı okumadan imzalamamız gibi bir durum. :D
 
O zaman sana şöyle bir örnek vereyim: Bundan 10 yıl önce, Windows altında device driver işleri ve MSVC ile yoğun uğraşıyordum. Bunun için de o zamanlar MSDN diye bir özel mikrosoft aboneliği satın alıyordun. Bu MSDN aboneliği, sana BÜTÜN mikrosoft ürünleri için tekrar tekrar kullanılabilen key ler veriyordu. Yani Windows'un her versiyonu, server'in her versiyonu, ofisin her versiyonu. Mikrosoft ne yaptıysa yazılım olarak, hepsini indirip aktive edebiliyordun. MSDN lisans anlaşmasında, bunun sadece programcı tarafından yazılım geliştirme amaçlı kullanılacağı yazıyordu.

Şimbi ben oradan aldığım key'leri 5 TL ye satmaya başlasaydım, bu key'leri alanlar o ürünleri aktive edebilirler miydi? Evet edebilirlerdi, çünkü keylerin kaynağı mikrosoft. Ama benim bu yaptığım iş yasal olur muydu? Microsoft o key'leri bana tanesini 5 TL den satayım diye mi verdi?

İşte bu şekilde geçmişte milyonlarca key yasadışı olarak satıldığı için mikrosoft sonunda MSDN abonelik sistemini kökten kaldırdı. Bunun gibi başka birçok metotla bu key'leri ele geçirenler ucuza satıyor işte. Bazı keyler çalışıyor ve çalışmaya devam ediyor, bazıları bir süre sonra deaktive ediyor. Belli olmuyor yani

Bazan bilgisayar üreticisi bir firma batıyor, elindeki onbinlerce OEM lisansını işte böyle 1 TL ye elden çıkarıyor. Bunu alanlar da sonra sana 58 TL ye satıyor. Mikrosoft OEM lisansı sadece bilgisayar üreticilerinin ürettikleri bilgisayara kurmasına izin veriyor, 1 TL ye piyasaya satmasına izin vermiyor ve dolayısıyla lisans sözleşmesine aykırı iş oluyor.

Sonra diyelim binlerce bilgisayar bulunan bir kurum elindeki tüm bilgisayarları hurdaya çıkarıyor. Bundaki lisans etiketlerini 1 TL ye satsa, sen de 58 TL ye alınca onu aktive edebiliyorsun, çünkü OEM lisansında iki tane aktivasyon var. Mikrosoft lisans sözleşmesine uygun mu? değil.

Sonra milyonlarca bilgisayar çalınıyor. Bunlarda kurulu windows'un keylerinde de ekstra aktivasyon var. Onları da gene baş hırsız 1 TL ye satsa, sen de onu 58 TL ye alsan gene aktive edersin. Mikrosoft lisans sözleşmesine uygun mu? değil. Yasalara hiç uygun değil.
 
Tam olarak anladım. Orjinal ama değil. Şans işi. Deaktive edilip 58tl den olmak da var, ciddiye alınıp hapis yatmakta. Şanslıysan kullanırsın.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,997
Mesajlar
102,379
Üyeler
2,520
Son üye
fatihdgn

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top