Mifare RFID Anten Tasarımı (13.56 MHz)

fgokcegoz

Üye
Merhabalar,

STM32 ve MFRC522 ile bir Mifare RFID Kart okuma işiyle uğraşıyorum. Anten tasarımı konusunda tecrübem yok. Bulduğum örneklere göre bir örnek tasarım yaptım ama performansından memnun kalmadım. 1cm mesafeden ancak okuyabiliyor.

Bu konuda nasıl ilerlemeyi tavsiye edersiniz. Özel bir boyutta performanslı bir anteni nasıl yapabilirim ? (PCB yol genişliği, kaç tur olacağı, yollar arası mesafe vs vs.)

(0 ile 5-7cm arası okusa yeterli olacaktır.)

Yaptığın bobinin İndüktans değerini ölç.
13.6 mhzde indüktif empedansını 50ohm-100ohm aralığında olacak şekilde ayarla.
Bobine paralel ayarlı kondansatör ile rezonansı 13.6 Mhz olacak şekilde ayarlanması lazım.
Yada sabit kondansatör konulup pcb üzerinde bobin yolu üzerinde bir ucunu gezdirip ayarlacaksın rezonansı.

elinde nano vna gibi basit bir network analyzer olursa işin kolaylaşır. 13.56 mhzde rezonansa gelecek şekilde tune edeceksin. teorik hesaplarda antenin çevresel etkenlerden oluşan empedans kayması hesaba katılmıyor. kullandığın kutu, içindeki metal parçalar, hatta insan eli de dahil. gerçek senaryo ne ise bunu kurgulayarak bir model üzerinde ölçümlerle adım adım yaptığın anteni tune edebilirsin.

How to use the NanoVNA for the NFC reader antenna design

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,553
Üyeler
3,398
Son üye
Abdullah karaoglan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back