Hocam sorun şu, siz mıknatıs ile demirin kesitini aynı tutuyorsunuz flux ı konsantre etmiyorsunuz. Zaten magnetiniz 3mm, 1.25Br ı olsa siz 7mm hava aralığından 0.5 almışsınız. Mıknatıs Br da bile olsa sizin demir de giden 0.08 hiç bir şey yani. Sizin o 7mm hava aralığından 0.75T almanız için demir muhteşem bile iletse o magnetlerin 1.75T da falan çalışması lazım mümkün giib gelmedi bana. Ha şu şekilde mümkün kalınlıklar ile oynayarak akıyı yoğunlaştırırsanız elde edersiniz.
Ben bunu bilmiyordum, ona bağlı yorumum da yanlış olabilir evet. Sizin şu an 6mm magnetiniz 7mm hava aralığınız var bu durumda evet demirin doymuş olma ihtimali var. Ama sizin bu gap baya uzun, dolayısıyla aslında orada kesit alanı daha büyük gibi hesaplamak gerekir, bunu söylememin sebebi de şu line integrale gelen pathleri kesitin azıcık dışarısına çıkardığımızda elde ettiğimiz reluctance değerleri ufak değişimler gösterebilir. Sözün özü evet bir deney lazım gibi. Magnetin birini söküp deneyebilir misiniz peki sadece?Fakat benim duzenekte bir tane magnet yokki. Karsilikli yuzeyleri birbirine bakan iki tane 3mm lik miknatis var.
45835 eklentisine bak