MIP Ekran sürücüsü bulabilir miyim?

Arkadaşlar merhaba. Pili uzun süre dayananabilecek bir kol saati üzerinde çalışıyorum. MIP ekranlar, MIPI arayüzü ile karıştırılıyor, fakat arayüz değil bu, ekranın özelliği.

MIP ekranlar fazla parlak değil, fakat güneşte, açık havada rahatça okunabiliyorlar. Tıpkı eski casio saatlerdeki gibi. Enerji harcamaları çok düşük. Basit bir pil ile yıllarca çalışabilir.
Amacım da yıllarca çalışmasını sağlamak. Bu yüzden Normal TFT veya OLED istemiyorum.

1.28inch SPI (10pin

1.39inch 6pin paralel (fpc 21 pin)

Piyasadaki akıllı saatler gibi değil, sadece dakika, saat ve ayı göstermesi yeterli. Başka hiçbirşeye gerek yok. Bildigin basit bir kol saatinin dijitali yani.

Yukarıda linklerini attığım ekranlardan herhangi biri ideal. Fakat, bunlar için sürücü bulamıyorum. Varsa da ekran boyutlarından büyük. Fakat tasarım geregi ekran boyutunu geçmemeli.

mouserde MIP ekran var gördüğüm kadarıyla şu model spi sürülüyor.

1773253671801.png

Hocam MIP ekran bulabiliyorum, istediğim gibi renkli de var. Fakat ben ekran değil, hazıra yakın bir sürücü board istiyorum. FPC kablosunu taktığımda saati hemen, en fazla Micro-Elektronika'nın visual tft IDE gibi sürükle birak basit bir ortamı ile programlayabilmeliyim. Aslında tamamen hazır board iyi olurdu ama bulamıyorum, bu yüzden visual bir programlayıcı ile kullanmayı da kabul edebilirim.

bu ekranlar hobi elektronik marketinde pek yok. o yüzden bahsettiğin gibi bir çözüm olacağını sanmıyorum.

Forum istatistikleri

Konular
8,986
Üyeler
3,629
Son üye
kubrakardas

Son kaynaklar

Back