MR cihazi - Bu videodaki bilgi dogru mu?

Bence Milyonlar kısmı sallamasyondur tabii ama bu şekilde durdurulan bir MR cihazını devreye almak için servisinin gelmesi falan gerekiyordur olaya cihaz devre dışı iken kazanılamayan para ve maliyetler olarak bakarsak ufak bir servet edebilir

Bence Milyonlar kısmı sallamasyondur tabii ama bu şekilde durdurulan bir MR cihazını devreye almak için servisinin gelmesi falan gerekiyordur olaya cihaz devre dışı iken kazanılamayan para ve maliyetler olarak bakarsak ufak bir servet edebilir
Dün hastahaneye muayeneye gittim . Ultrason ( MR bile değil ) için randevu verdiler. Tarihe baktım yarın gözüküyor. Oooo hakikaten sağlık sistemimiz şahane çalışıyor dedim. Tekrar bakınca 2 ay sonra olduğunu görünce şok oldum. Memleketten manzaralar.

Kaliforniya Üniversitesi, Davis'te eski NMR Tesisi Teknik Direktörü ( 1995 – 2021 )

Evet, bir MR cihazını kapatmak mümkün, ancak bu önemsiz bir işlem değil.

Tercih edilen yöntem, şarj çubuğunu takıp güç kaynağını bağlamak, güç kaynağı akımını mıknatıs akımına eşleştirmek, kalıcılık anahtarlarını çevirmek ve ardından güç kaynağıyla akımı kademeli olarak azaltmaktır.

Bu yöntemde ters gidebilecek şeyler vardır.

İkinci bir yöntem, şarj çubuğuna (güç kaynağı yerine) yüksek güçlü çapraz diyotlar takmak ve anahtarları çevirmektir.

Bu daha güvenlidir, ancak daha uzun sürer.

Üçüncü bir yöntem ise acil durum kapatma anahtarını kullanarak acil bir söndürme işlemi gerçekleştirmektir.

Bu, mıknatısa zarar verme riskini içerir ve birini boğabilecek büyük miktarda helyum gazı üretir.

Tüm bu yöntemler büyük miktarda helyum kaynatır ki bu da pahalıdır.

Ayrıca, mıknatısı tekrar çalıştırmak için de büyük miktarda helyum gerekir.

Yani evet, yapılabilir ama gerçekten iyi bir nedeniniz yoksa bunu yapmaktan kaçınmalısınız.

Yukarıdaki duruma quench deniyormuş. Hastaya veya cihaza zarar gelecek durumlarda yapılan çok nadir birşeymiş. Yani airbagların devreye girmesi gibi. Helyum boşaltılıp mıknatıslanma tamamen yok ediliyormuş.

Dün hastahaneye muayeneye gittim . Ultrason ( MR bile değil ) için randevu verdiler. Tarihe baktım yarın gözüküyor. Oooo hakikaten sağlık sistemimiz şahane çalışıyor dedim. Tekrar bakınca 2 ay sonra olduğunu görünce şok oldum. Memleketten manzaralar.

Aynı durumu EMG'de yaşadım. Ayın 3. de EMG randevusu verildi, iki gün var iyi dedim. Meğer 1 ay sonraymış.

Fizik tedavilerde ise 3 ay sonraya randevu veriliyor. Tabi o zamana kadar iyileşiyor insan.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,663
Üyeler
3,455
Son üye
HaKo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back