Bu da bizden, delikanlıda kendi gençlimi gördüm :)

@Sercan usta, malum 28 Şubat diye bir tank geçince ülke üzerinden, sırf İmam Hatiplilerin önünü kesmek için maalesef daireyi biraz daha genişletip Meslek Liselerini de bu kapsama aldılar. Adaletsiz siyaset!
Ahmet Nazif Zorlu gocunmadan ilkokul mezunuyum der ya.. Bence isteyen tahsilini yapsın, isteyen yetebildiği yerden, kabiliyeti kapsamında hedefine ulaşabilir. Üniversite bitirip şoförlük yapan da çok.:(
 
Hedef sahibi olmak, bir misyon ve vizyon sahibi olmak insana özgü birşey. Yapay zekanın nasıl bir vizyonu olabilir? Neye ilgi duyabilir? Neyi isteyebilir? Filmlerdeki gibi insanlığı yok etmek, ondan sonra da dünya'ya hakim olmak mı? Diyelim hakim oldu, sonra?

Yapay zekanın yapacağı şey, programlanan kurallar çerçevesinde programı işletmek. Her programda da bug vardır, eninde sonunda bir bug ortaya çıkacak ve ondan sonra da nasıl davranacağı belli olmayacak. Kendini de yok edebilir, insanlığı da yokedebilir. Ondan sonra da sonsuz döngüye girip elektriği kesilene kadar o modda kalır :gulus2:
 
Yazmayayım dedim ama mecburiyet doğdu.

Baştan belirteyim arabeskten nefret ederim.

İşçi bir ailenin çocuğuyum. İlkokulun ilk gününe dair hatırladığım, annem yevmiyesini kesmesinler diye beni bahçe kapısında bırakıp işe gitmişti. Ben de annelerine ağlayan çocukların arasından geçip sınıfıma gitmiştim.

Ben de Şişli Teknik Lisesi Motor Bölümü mezunuyum.

Normal bir liseli olsaydım tıp seçecek kadar ÖSS'de derece yaptım.

Yazan üyelerin çoğunun bileceği üzere katsayı sebebiyle Mühendislik Fakültesi'ni seçemedim. Öyle ki motor bölümü mezunu olmama rağmen makine ya da uçak motor mühendisliğine bile almadılar. Sadece Dokuz Eylül Üniversitesi Motor Öğretmenliği bölümüne girebiliyordum. Onu da ben istemedim.


---

Biraz da şanslıydım, ortaokul çağlarımda iflas etmiş bir profesörle tanıştım.

İTÜ Elektronik Yüksek Mühendisi, TÜBİTAK bursuyla ABD’ye gitmiş ve doktora sonrası profesör unvanını alıp 15 yıl orada kaldıktan sonra dönmüş.

Döndüğünde dokuz fabrikayı aynı anda çalıştıracak kadar ticareti olmuş ama dediğim gibi batmış.

Onun yanında çırak olma fırsatım da onun batış dönemine denk gelmemle oldu.

Velhasıl, neredeyse 30 yıldır hala çırağıyım.

CERN'de gözlemci dahi yapan bu hocamızın yanında, HHO’da yıllarca F-16 modernizasyon ekibinin hocalarıyla, birçok üniversitenin laboratuvarlarında çalışma fırsatım oldu. Bir süre sonra Hürriyet Grubu’nda donanım editörlüğü yaptım. Oradan da yazılıma bulaştım, elektronik hobi olarak kaldı.

Ben doğduğum günden beri mücadele içindeyim.

İşin garibi, bugün bile bana bu zulmü yapan insanların çocuklarının iyiliği için çalışıyorum.

Onlar zulmetmek için yaptılar, ben Allah rızası için yapıyorum. Onlar —buradaki üyelerin paylaşımlarından da görüldüğü üzere— zalim oldular. Bizler Allah rızasına talip olanlarız.

Allah herkesin çarşına göre pazar versin...

Bazen biraz agrasif oluyorum ama bu politika merakımdan değil. Benim için şimdi gençlere sahip çıkıp onları motive etme zamanı. Hepiniz hakkınızı helal ediniz.
Valla hocam çok kötü ya. Zamanında imam hatip meselesinden, böyle meslek lisesi şeylerinden üniye gidememek çok koyar valla.
Şimdi bölümün olmayandan bile girip iyi puan yapabilirsen istediğini seçebiliyorsun.
Hatta meslek lisesindeysen artı puan veriyorlar. Mesela şey yapıyorlar hocam. Sayısal sözel eşit ağırlık var ya.
adam sayısalcı. Eşit ağırlıktan giriyor. Sabancı'ya gidiyor. Sonra oradan istediği bölüme geçebiliyor. Bu T.C'de sadece Sabancı'da olan bir şey.
 
80 sonrasında Sakalımız war diye derse alınmadığımız dönemleri unutmadık.
Ülke hiç bir zaman normalini bulamadı.
Halende normali bulmuş değil.
Karma ideoloji ve kültürle bulunacak birşley de değil.
Karşısındakini olduğu gibi kabullenme ile başlar.
Maalesef bu coğrafyaya nasıl bi tohum ekildiyse artık imkansız gibi.
Her kes bir birine öteki..
 
Batı emperyalizmi, bizi askeri güç kullanarak yenemeyeceğini bildiği için, bütün stratejisini bizi birbirimize yedirmek üzerine kurdu. Körü körüne batı hayranlığının çağdaşlık olduğu aşılandı. Gençlerin kendi tarihlerinnden utanç duymaları sağlandı. Halbuki batının tarihinin neredeyse tamamı utanç verici hadiselerde dolu iken, bizim tarihimizde utanç duyulacak çok az şey var.

"Bizden adam olmaz, bu ülkede yaşanmaz" deyip, kendini "çağdaş" görüp batıya göç edenleri de o gittikleri toplum hiçbir zaman kabullenmeyecek. Her zaman şüphe ile bakacak, veya orta doğu kökenli ise terörist olarak görecek. "Bunun kendi ülkesine faydası olmamış, bize mi faydası olacak?" denecek. Bu kişiler kendi toplumlarını da zihinlerinde terketmiş oldukları için artık vatansız olurlar.

Kendi özümüze dönmemiz lazım. Kendimizi bütün hatalarımız ve eksikliklerimizle sevmemiz lazım. Savaş geliyor. Ve o savaş başladığında, cephede senin o gıcık olduğun diğer Türk olacak yanında.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,920
Mesajlar
145,069
Üyeler
3,593
Son üye
west7

Son kaynaklar

Back
Top