MSI Z390 Anakart RTX3060 Ekran Kartı Bilgisayar Donma Sorunu

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Bir süredir bilgisayarım kendi kendine reset atmaya başlamıştı. Vakit bulamadığımdan ilgilenemedim. Son zamanlarda da donma sorunu yaşamaya başladım. Uzun zamandır windowsu formatlamıyorum. Kendi kendime "hayret şimdiye çoktan format istemesi lazımdı, bu sefer iyi dayandı" filan diye düşünüyordum.

Hazır izin günümdeyken formaylayayım dedim ama çokta üşendim.
Olay günlüğündeki son hatalara baktığımda ekran kartı ile ilgili olduğunu gördüm. Hata kodunu CoPilota sordum. Bios ve Ekran kartı driver güncelle dedi.
Bende güncelledim. Bakalım önümüzdeki günlerde sorun çıkaracak mı.
Aynı sorunu yaşayan olabilir diye buraya da yazayım dedim.

20251111_192350.jpg

Bende de 3060 vardı ne zaman 3060 taktım sistemde sapıtmalar başlamıştı.
Baya bir araştırma yaptım PSU geriliminin stabilitesini ölçen yazılımlar denedim, PC PSU'a yük bindirince PSU çöktüğünden garip garip sorunlar çıkıyormuş meğer.
Bu arada PSU dandikti, sonra gidip FSP 1200w bir PSU aldım sorunların hiçbiri kalmadı. Sistemin kararlılığını PSU ve RAM çok etkiliyor.

Bir süredir bilgisayarım kendi kendine reset atmaya başlamıştı. Vakit bulamadığımdan ilgilenemedim. Son zamanlarda da donma sorunu yaşamaya başladım. Uzun zamandır windowsu formatlamıyorum. Kendi kendime "hayret şimdiye çoktan format istemesi lazımdı, bu sefer iyi dayandı" filan diye düşünüyordum.

Hazır izin günümdeyken formaylayayım dedim ama çokta üşendim.
Olay günlüğündeki son hatalara baktığımda ekran kartı ile ilgili olduğunu gördüm. Hata kodunu CoPilota sordum. Bios ve Ekran kartı driver güncelle dedi.
Bende güncelledim. Bakalım önümüzdeki günlerde sorun çıkaracak mı.
Aynı sorunu yaşayan olabilir diye buraya da yazayım dedim.

45030 eklentisine bak
Başka ekran kartı ile deneyiniz.( Ekran kartı ram hatası olabilir.)
Gpu nun termal macunu yeni mi?
Kurumuşsa yüksek ısıdan mavi ekran sorunu olabilir.
O/C varsa normal çalışma şartlarına dönülmesi...

Bende de 3060 vardı ne zaman 3060 taktım sistemde sapıtmalar başlamıştı.
Baya bir araştırma yaptım PSU geriliminin stabilitesini ölçen yazılımlar denedim, PC PSU'a yük bindirince PSU çöktüğünden garip garip sorunlar çıkıyormuş meğer.
Bu arada PSU dandikti, sonra gidip FSP 1200w bir PSU aldım sorunların hiçbiri kalmadı. Sistemin kararlılığını PSU ve RAM çok etkiliyor.
Bende 750W PSU var. Yetiyordur diye düşünüyorum. PC yi toplarken 1050TI ekran kartı vardı. Ona göra kat kat fazla hesaplamıştım. Sonradan 3060 taktım ama hesap kitap yapmadım hiç.

Başka ekran kartı ile deneyiniz.( Ekran kartı ram hatası olabilir.)
Gpu nun termal macunu yeni mi?
Kurumuşsa yüksek ısıdan mavi ekran sorunu olabilir.
O/C varsa normal çalışma şartlarına dönülmesi...
Eğer ki yaptığım düzeltmeler işe yaramazsa deneyeceğim. Şimdilik takip ediyorum.

Bende 750W PSU var. Yetiyordur diye düşünüyorum. PC yi toplarken 1050TI ekran kartı vardı. Ona göra kat kat fazla hesaplamıştım. Sonradan 3060 taktım ama hesap kitap yapmadım hiç.

Eğer ki yaptığım düzeltmeler işe yaramazsa deneyeceğim. Şimdilik takip ediyorum.
OCCT uygulaması ile power testi atabilirsiniz. Sistem yük altındayken nasıl bir tepki veriyor anlamış oluruz.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,519
Üyeler
3,379
Son üye
Engineer_84

Son kaynaklar

Son profil mesajları

"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back