Yamyam hocaya da sordum geçen hafta KK de . Bana ibreli ölçü aleti tavsiye etti ama konuyu açmadı.
Onda yüksek voltaj veren ibreli alet vardır kesin

Yamyam hocaya da sordum geçen hafta KK de . Bana ibreli ölçü aleti tavsiye etti ama konuyu açmadı.
Onun bizzat kendisi yüksek voltaj.Onda yüksek voltaj veren ibreli alet vardır kesin![]()
Bu deniz mavisi anti statik saatler tamirci furyasında çok popüler olmuş . Kimisi videoya başlarken takıyor, kimi daha önce takmış oluyor.Konu başlığıyla ilgili bahsediyorum.
MOSFET'i doğru şekilde test edilmesi için Vgs uygulayarak (multimetre 1) Rds ölçülmeli (multimetre 2).
Tahminim, konu başlığında bu yöntem kullanılmış.
Yok, gate'e el dokundurarak test yapılıyorsa (doğru yöntem olmadığını düşünüyorum), ortaya diğer değişkenler çıkar:
- ilk testteki potansiyel farkın değeri
- sonrakı testlerde (ilk deşarjdan sonra) potansiyel farkların oluşmasında etkili olan kaynaklar
- deşarj sırasında Miller effektin Vgs üzerindeki etkisi
- el boştayken anten etkisiyle 50 Hz ve s frekanslarda çeşitli kaynaklardan oluşan AC Vgs
Ben yıllar önce çalıştığım şirkette kullanıyordum. Evde hiç kullanmadım, çalıştığım yerde halı ve diğer statik elektrik üreten malzemelerin olmamasına dikkat ederim, toprak niteliğinde olan yüzeylere elimi dokundurmak ve buna benzer önlemleri yaparım.Bu deniz mavisi anti statik saatler tamirci furyasında çok popüler olmuş . Kimisi videoya başlarken takıyor, kimi daha önce takmış oluyor.
1- Vücut statik elektriğinin tamir sırasında kart üzerindeki komponentlere zarar verme ihtimali var mı?
2 - Bu işin ne kadarı reklam , ne kadarı önlem acaba?