N11'deki 30 euro sınırını aşan yurtdışı spiarişler.

KKTC değildir. Emin misiniz? Rum kesimi olmasın?
tam adres girip bakmadım. ama kktc türk kısmına fedex-dhl kargo götürmüyor mu, binlerce yabancı ürün var hepsi türkiye üzerinden mi gidiyor ? bunu sanmıyorum çünkü araçlar çok daha ucuz gümrük vergisinden dolayı ve sağdan direksiyon. alkol de çok daha ucuz gene vergiden dolayı. demek ki kendine ait bir gümrük ve vergi sistemi var.

Alkol ve tutun urunlerini kargo ile getiremezsiniz. Yolcu beraberinde ise kota var.

Kayindraderim KKTC'de yasiyor. Cinden bir sey getirtemiyoruz diyordu.

KKTC, diger ulkelerin buyuk kismi tarafindan taninmadigi icin bu ulkeye bir seyler getirmek diplomatik krize neden olur. Ulkeden cikacaklar da sadece taniyan ulkelere baglidir. Fakat Kibristan Turkiye'ye urun getirmek de muhtemelen gumruge tabiidir.

Buhün aliekspress te surf yaparken site beni farklı bir ülkeden zannetti. İlk olarak bana bir ürün için 285TL fiyat gösterdi, Ürünü almak isterken site sayfası under maintenance durumunda gösterildi. Sonra tekrardan sayfayı yükleyince fiyat birden 400TL ye vardı. Bu nasıl olur? Aradaki fark hatadan mı kaynaklanıyor yoksa aracı birine verilen gönderi bazlı para? Teorimi kanıtlamak için 1127 TL değerinde mal almadan önce kendimi ABŞ de oturduğum gibi gösterdim. dolara çevirilen 1127 TLlik fiyat - 28 USD oldu.
İnternet bunun 997.459 TL ye denk geldiğini söylüyor. Yani 115-130 TL bandinda fark var. Bu parayı kim cebine atıyor merak ediyorum.

merhaba bu arkadaş gümrük mevzuatını çok güzel anlatıyor bundan sonra yurt dışıdan vatandaş olarak bir şey almak dahada zorlaşacak 2025 yılı için incil boncuk çogu ürünlerde turkiye satış yok diyor
link:

bu fiyatlar vergiler artmadan önce test cıhazları almıştım araçlar programlayıcı şu an hiç birini alamıyorum turkiye satış yok diyor iyiki almıştım turkiye getirenlerde fazla istiyor rt809h programcı 2000 tl almıştım şu an turkiyede satışı 11 ile 21 isteyende var çok zorlaşacak zamaında tvler lamba vardı yurt dışından gelmeyince uzun süre tv bozuk evde durdu eskiler bilir tv tamiri yapmış arkadaşlar bilir şimdi de büyük firmalar getirecek istedigine satacak
GENE ONLAR KAZANACAKLAR

N11'de yurtdışından sipariş edilen ve 30 euro sınırı üzerinde ürünler var. yakın tarihli yorumlara baktığımda insanlar bu ürünler almış ve teslim de edilmiş görünüyor. bunlar nasıl bir sistem kullanıyor ?

ürünlerin altında da şöyle bir açıklama var:
Bu ürün yurt dışından gönderilecektir.Herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmadan tüm lojistik ve gümrük işlemleri n11 tarafından yapılır. Tüm alışverişlerinizde kargo ücretsizdir. Yurt dışından gönderilecek bu ürün, en geç 15 iş günü içerisinde adresinize teslim edilecektir.

*Kargoya verileceği tarih, ürünü satışa sunan Mağaza tarafından belirlenir.

*Yurt dışından ürün siparişlerinde, her müşteri için aylık en fazla 30 EUR ve 5 adet ürün limiti bulunur.
Urun getirmek yasak degil ki. Sadece ithalat belgesi vb bir suru proseduru var. N11 gibi firmalar zaten ithalatci. Biz fakir perakende alisverisi yapan garibanlar olarak bunlara sahip degiliz. O yuzden getirtemiyoruz. Tabii onlarda 2K ya aldiklarini 6-7K ya iteliyorlar. Giren yine vatandasa oluyor. O Bolat denilen adamin yuzunden.

N11 de ben de mağazaya mesaj çektim. Bu ürün su anda elimizde mevcut hemen gönderebiliriz dediler.
Bazen de ürünü getirmekte sorun yaşayıp siparişi iptal edebiliyorlar. Soru cevaplarda bunu gördüm.
Yakın tarihte N11 ve trendyol bizzat kendisi satıcı olarak bu işe el atabilir.

bu ürün dikkat edersen prob girişleri altda yani multimetre dik koyamuyorsun birde temu dan bunu alman sepete en az 750 ye tamamla diyor ondan sonra vergileri üzerine koyuyor %60 vergi onuda geçtin bozuk ve hata çıkarsa bir defaya olmak üzere para iadesi yapıyor onu da 2 ayda zor alıyorsun bankaya gitgel artık lanet olsun diyorsun sonraki alişverişde malzeme bozuk çıktı baktım ürünü iade et dedi hiç ugraşmadım aldıklarım çöp her şey ucuz ama sepeti belirli limit doldurmayınca olmuyor gene dikkat etmek gerek geliyormu geliyor ama bozuk ve hatalı çıkarsa o kötü yoksa ucuz
temuda olan 6000 counts diger bendeki 10000 counts
not:bunların içinde pilleri şarz edilebilir piller usb kablo ile dışardan şarz ediyor pil degiştirme ile ugraşmıyorsun

15 gün kadar önce min. sipariş 670 idi.. şimdi 530 olmuş..

Forum istatistikleri

Konular
7,443
Üyeler
3,025
Son üye
can.ince

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Back