gumush
Hikmet Gümüş - IZMIR
VOLTRA I | The Revolutionary Cable Machine has Arrived
Resistance Training Got a Serious Upgrade. VOLTRA I is the world's first handheld cable machine offering adjustable resistance (5-200lbs) and the ability to switch to variable resistances training with a touch of screen.
www.beyond-power.com
Güç elektroniği çok anlamadığım bir konu bu nedenle ben çok fazla bir yorum yapamadım. bu tarz ürünlerde dijital olarak bir direnç uygulanıyor. bu direnç sayesinde hareketin önüne bir yük eklenmiş oluyor. bu durum sanırım Servo benzeri bir mekanizma ile oluyor. Bazı brushless controller'larda tork kontrol hız kontrolü gibi parametreler oluyor. anladığım kadarıyla orada sistem belirli bir hızı sağlamak üzere algoritmayı çalıştırıyor (PID). ancak yukarıdaki gibi sistemlerde mekanizmayı çok canlandıramadım yani aslında sistem hareket etmemek üzerine bir güç uyguluyor siz bunu yenerseniz hareketi sağlayabiliyorsunuz. Tabii ki burada hareket ettirirken de bu direnç değişebiliyor. Burada direnç yük güç gibi kavramları tam oturtmadığım için birbirleri yerine hatalı kullanıyor olabilirim.
Servolarda Stall Torque var. bu aslında hareketsiz olarak tutabildiği miktarı gösteriyor bunu gectiginiz zaman hareket başlıyor. Ancak bunun hareket anında ya da boşta iken oldukça geniş bir aralıkta tutulabiliyor olması çok ilginç.
Bu konuda sizlerinde görüşlerini almak isterim.