Nema 17 motorunu DRV8825 sürücülü MKS DLC 32 v2.1 anakartına nasıl bağlayabilirim?

kadirCN

Üye
Merhaba, lazer makinası yapıyorum. İlk defa giriştim bu işe. Motorumdaki fazlar 1A 1B 2A 2B (harflerin doğru olduğuna emin değilim) şeklinde, anakartımdakiler ise 1B 1A 2A 2B. Fakat ben bu kartta DRV8825 sürücüsünü kullanıyorum ve otomatik olarak anakarttaki faz çıkışları 2B 1B 1A 2A oluyor. Ben buna motorumu bağladığımda çalışıyor normalde çalışmaması gerekmez mi? Nerde hata yapıyorum anlamadım veya nasıl bağlamam gerek bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim

ok, şöyle yapalım - step dir gnd vcc çıkışları kontrol kartdan breadboard dakı drivere bağlayarak çalışmasını kontrol edelim. Mikrostepi istediğiniz gibi bağlayın jumperlerle breadboard üstünde.

ok, şöyle yapalım - step dir gnd vcc çıkışları kontrol kartdan breadboard dakı drivere bağlayarak çalışmasını kontrol edelim. Mikrostepi istediğiniz gibi bağlayın jumperlerle breadboard üstünde.
Hocam anladığım kadar bağlantılar bu şekilde değil mi?

Ekler

• 5cbd7be8-28e1-4dcd-bd71-abcc5c7d9938.jpg
    5cbd7be8-28e1-4dcd-bd71-abcc5c7d9938.jpg
    175.7 KB · Görüntüleme: 9
Fikrimce izlenmesi gereken yol şöyle olması gerekiyor.
1 driver kontröllerden tamamen bağımsız çalışmasına emin olmak. Güç bağlantısı, step frekansı, motor sargıları direk breabboard da bağlanarak.
2 Yukarıdakı aşama bitince, kontröller üzerinden aşamalı şekilde bağlantıların breabboard a aktarılması (örneğin ilk güc kaynagğndan başlayaraki sonra step ve dir ve s.) Bu aşamada sorunlu bağlantının bulunması. yani, hangi bağlantı aktarılınca sorun oluşuyor, onu bulmamız lazım.
3 İkinci aşamada bulunan sorumlu olduğunu düşündüğümüz bağlantı üzerinde çalışmayı yoğunlaştırmak.

Forum istatistikleri

Konular
7,274
Üyeler
2,933
Son üye
talhassmiths

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back