Neo tanıtıldı.

TunahanC

SbX
Ev işlerinde yardımcı olacağı söylenen Nvidia'nın Jetson makinalarından birisini kullanan Neo robot tanıtıldı.

Bu linkte mevcut sitesi var. 500 $ aylık kiralanacak ya da 20000 $'a satın alınacakmış.

Evimde dolanacak ve çamaşırlarımı katlayacak bir robota gerçekten ihtiyaç var mı orası ayrı bir mevzu ama dot.com balonu gibi patlayacakmış gibi geliyor bu mevzular bana.

Robotun yapay zekası kısmı hazır olsa da, ev işlerini yapacak seviyeye gelmesi daha onlarce yıl sürer bence. Aşınmadan uzun süre, her türlü hava şartında çalışan exoskeleton bile yapılamadı daha. Mekanik ve metalürji konusunda çok sayıda yeni buluşa ihtiyaç olacak diye düşünüyorum.

Screenshot_20251030_181316_X.jpg

Screenshot_20251030_181254_X.jpg

ben böyle bir ürünün öncelikle evlerde değil de restoran-hotel gibi ticari bir sektörde olgunlaşacağına inanıyorum. ne zaman otellerde, restoranlarda yaygın olarak görmeye başlarız o zaman ev için uygun hale gelmiş demektir. ticari sektörlerde bir elemanın maliyeti 500$'dan çok çok daha yüksek. hatta bir çalışanın maksimum 8 saat mesai yaptığı bu aletin teorik olarak 24 saat çalışabileceği düşünürsek aradaki fark çok daha fazla açılıyor. eğer iş görüyor ise ticari firmaların alıp kullanmaması için bir sebep yok.

Son düzenleme:
Bu oyuncaklarin cok daha guzelleri var. Youtube da daha dun izledim. Cinlilerin silikon teknolojisi. Hatta buyuk boyutlu silikon dokumlerde bazi sorunlara nasil cozumler getirilmis onlar da ogrenme sansim oldu.

Yahu silikon kaliplama ile uretim yapan atolyede bastan sonra guzel bir modelin yapimi anlatiliyordu.

Modele kash, kiprik bile takiyorlardi.

Ben sadece ortaya cikan urunun kisa videosunu ekleyeyim.

Silikon kaliplama ile ugrastin mi bilmiyorum. Bu kalitede kaliplamada pek cok sorun var. Adamlar o sorunlari nasil asmislar dikkatli izlersen yakalarsin.
Tabiki sorunlar ne bilmen lazim.

Youtube da detayli arastirirsan o videolara ulasabilirsin. Fazla nu oldugu icin ben link vermek istemiyorum.

Son düzenleme:
Yahu silikon kaliplama ile uretim yapan atolyede bastan sonra guzel bir modelin yapimi anlatiliyordu.

Modele kash, kiprik bile takiyorlardi.

Ben sadece ortaya cikan urunun kisa videosunu ekleyeyim.

Silikon kaliplama ile ugrastin mi bilmiyorum. Bu kalitede kaliplamada pek cok sorun var. Adamlar o sorunlari nasil asmislar dikkatli izlersen yakalarsin.
Tabiki sorunlar ne bilmen lazim.

Youtube da detayli arastirirsan o videolara ulasabilirsin. Fazla nu oldugu icin ben link vermek istemiyorum.
Bizim türküler geleceği önceden görmüş. :)
Ama icraat yok. Kafamız başka şeylere çalışıyor. :)

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,455
Üyeler
3,345
Son üye
suayipalparslan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back