Nerede hata yapıyorum?

Hocam dün dediğiniz şekilde bağladım ama yine olmadı. Sonrasında deneye yanıla bir şekilde çalıştırmaya başardım. Şu anda istediğim şekilde çalışıyor ama Arduino'ya bilgisayar bağlantısı olmadan güç gitmiyor. Bilgisayar bağlantısı olmadan çalıştırmak için Arduino için ek pil almam mı gerekiyor?

Bu şekilde sorunsuz çalışıyor:
21168 eklentisine bak

Yok bilmiyordum. İlk defa yapıyorum zaten bu alanda pek bilgim yok ama uğraşmak hoşuma gitti. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ederim. Sistem bir şekilde çalışıyor şu anda sanırım başardım.
Pilden arduino "vin" girişine bir kablo çekip besleyebilirsin.

Hocam elimde bir tane 9V pil var. Bir tane daha pil mi almam lazım yoksa breadboard üzerindeki eksi ve artı hattan Arduino'ya kablo çeksem olur mu?
Olur. Eksi hattan arduinoya zaten kablomuz bağlı. Ayrıca sadece bir kablo +9V arduino Vin pinine çekeceksiniz. Yalnız dikkat edin 5V pini veya başka bir pine bağlarsanız arduino kartınız bozulur. Vin pinine vereceğiniz 9 voltu kart üzerindeki regülatör 5 Volta düşürüyor.

Pilden arduino "vin" girişine bir kablo çekip besleyebilirsin.

Olur. Eksi hattan arduinoya zaten kablomuz bağlı. Ayrıca sadece bir kablo +9V arduino Vin pinine çekeceksiniz. Yalnız dikkat edin 5V pini veya başka bir pine bağlarsanız arduino kartınız bozulur. Vin pinine vereceğiniz 9 voltu kart üzerindeki regülatör 5 Volta düşürüyor.

Tamamdır oldu. Teşekkür ederim.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,169
Üyeler
2,899
Son üye
Abdullahuguz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Back