Azıcık bias tee nin de ne yaptığını çizerek anlatmaya çalıştım. Bu gibi uygulamalarda çatıdaki LNB nin elektrik ihtiyacını harici olarak karşılamak zor olduğu için. Direkt RF hattına elektrik verilir. RF hattı kapasitör ile DC bileşenden izole edilir. DC hattı da bobin ile RF den izole edilir. Burada C ve L nin frekansa bağlı empedansları etkili ve görüldüğü üzere birbirine zıtlar, biri düşük frekans yani DC geçirirken(L) diğeri onu geçirmiyor yüksek frekansı(C) geçiriyor. Bu sayede kaynaklar birbirine karışmaz. Bu arada aynı yapı da LNB nin girişinde de var. Aşağı gönderilecek RF ile aşağıdan gelen DC yi ayırmak için kullanılıyor. 100nF dedim ama o değer pek kritik değil zaten. C değeri arttıkça düşük frekanslardaki kayıp azalıyor. 1-1.5GHz geçtiğini düşünürsek kHz lerdeki kayıp önemli değil. 10-20-100-200 nF fark etmez. Bobin sabit zaten. Girişteki sol üstteki elemanı anlayamadım ben kapasitör gibi duruyor. Ölçme şansımız var mı acaba? Kapasitör ise de 2-3 pF (Daha bile küçük olabilir.) çıkacak gibi geliyor bana yoksa büyük olursa yukarıdan gelen RF alıcının içine gitmek yerine oradan toprağa akar. Bu arada LNB nin asıl amacı 10 GHz dolaylarında olan uydu sinyalini 1 GHz dolaylarına down convert etmek. Bunun tek sebebi de yüksek frekanslardaki kablo kayıbının aşırı fazla olması. Onda birine inen frekansla beraber belki kayıp 10 kat değil 20-30 kat daha az kayıpla iletiliyordur.
22011 eklentisine bak