NFC Ring- Reader iletişimi

Arkadaşlar bu modüller ile daha önceden somut çalışma yapan oldu mu?

Anladığım kadarıyla ring ler pasif ve aktif olarak ikiye ayrılıyor, pilli ve pilsiz olanlar. Pasif lerde reader hem akım indüklüyor ringe, hem de iletişimi master olarak sağlıyor. Pilli olan ise farklı. Ayrıca bu akıllı ring lerde anten farklı şekilde olabiliyor, 2d veya yönlü anten gibi.

Ble teknolojisi ile mesafe biraz daha artırılabiliyor diye anlıyorum, ama nasıl bir sistem bilmiyorum. Uzun bir süredir görüyordum, ancak ilgimi çekti ve basit bir uygulamasını projeme uyarlamayı düşündüm.

Gördüğüm videolarda ring hep yatay pozisyonda temas ettiriliyor reader e ve arada hiçbir katman yok, mesafe neredeyse birkaç mm. Ancak 5cm civarı mesafeden, hatta dikey (yaklaşık 90 derece açıyla readere yanaştırdığımda) güvenli ve kopyalanamaz şekilde iletişim sağlayabileceğim (on/off) bir sistem var mı bu şekilde?

Kullanan olduysa deneyimlerini aktarabilir.

ring derken yüzük şeklinde olanlardan mı bahsediyorun. yoksa şekilleri halka olan modellerden mi.

aktif ve pasif tagler var ama adı üzerinde near field comm. yani 3-5cm için hatta mesafe az olması isteniyor. 125k khz ve 13.65 mhz modelleri var.
bu cihazlar yönlü olmak zorunda çünkü enerji manyetik fazdan bir trafo gibi indükleniyor.

uzun mesafe olarak bahsettiklerin genelde rfid tag olarak geçer. bu konuda ACS firmasının kart okuma yazma cihazları iyidir. tagleri zaten çok uzuca bulabilirsin. önemli olan içindeki chip. chipe göre yaz sil- tek defa yaz- sabit seri no gibi birçok çeşidi var.

ring derken yüzük şeklinde olanlardan mı bahsediyorun. yoksa şekilleri halka olan modellerden mi.

Böyle birşey de olabilir, veya buna çok benzer. Kalp atışı, nabız gibi şeyleri ölçmesine gerek yok, sadece on/off için kullanacağım.

Reader, kablosuz olarak ring'e akım indüklüyor ve bu esnada daha önceden belirlenmiş ve karmaşık hale getirilmiş veri bloğu dizine yerleştirilerek şifreleme tamamlanıyor anladığım kadarıyla. Evet istediğim bu, güvenli olsun, 3-4cm de yeterli ancak yüzük dik halde iken dahi okuyabilmeli. Çoğu 13.65mhz. 125khz leri bilmiyordum, bunların mesafesi daha mı uzun oluyor iletişim için?

buradaki videoya göre 1-2 cm'den dik durumda okuyor ve tag pasif yani pilsiz.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,441
Üyeler
3,342
Son üye
fatih46

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back