Sercan
--
Bugün NiMH tipi şarjlı pil ile çalışan traş makinemle traş olurken şarjı bitti. Normalde bunu Riden RD6012P güç kaynağının şarj özelliğiyle şarj ediyorum, ancak her defasında NiMH pillerin şarj parametrelerini kontrol edip ayarlamam gerekiyor, çünkü unutuyorum.
Elimde NiteCore D2 şarj cihazı var. Bu şarj cihazının SMPS katı çalışmıyor ama 12 VDC ile de beslenebilen bu cihazı adaptörle sorunsuz kullanabiliyorum. Detaylarını daha önce aşağıdaki konuda bahsetmiştim.
Her neyse, bu sıralar SMPS ile ilgileniyorum. Bu kadar sıcak bir gündem varken, NiteCore D2 şarj cihazının bozuk olan SMPS kısmını da analiz etmeye çalışacağım.
Test ortamımda izolasyon transformatörüm, osiloskop ve Micsig MDP3001 yüksek voltaj probum var. Dolayısıyla güvenli bir şekilde çalışabilirim.
Elimde NiteCore D2 şarj cihazı var. Bu şarj cihazının SMPS katı çalışmıyor ama 12 VDC ile de beslenebilen bu cihazı adaptörle sorunsuz kullanabiliyorum. Detaylarını daha önce aşağıdaki konuda bahsetmiştim.
NiteCore D2 şarj cihazı orjinal mi?
Birkaç gün önce bit pazarından Nitecore D2 şarj cihazı aldım. Bu cihazın Lygte-Info web sitesinde incelemesini görünce çok kaliteli olduğunu görebiliyoruz. Fakat benim aldığım cihazın aynı kalitede olduğyundan emin değilim. Bu cihazın ya çakmaları var ya da bize gelen cihazların kalitesi düşük...
mekatronik.org
Her neyse, bu sıralar SMPS ile ilgileniyorum. Bu kadar sıcak bir gündem varken, NiteCore D2 şarj cihazının bozuk olan SMPS kısmını da analiz etmeye çalışacağım.
Test ortamımda izolasyon transformatörüm, osiloskop ve Micsig MDP3001 yüksek voltaj probum var. Dolayısıyla güvenli bir şekilde çalışabilirim.