normal osilosko probunu yuksek voltaj probuna donusturme

Evet tam olarak bunu açıkladım. Sizdeki değerler azıcık farklı o kadar. Tablonun 1. ve 3. satırlarına bakınız.
 
@ozkarah tesekkur ederim, gece vakti uzun uzun yazmisin, benimde aklima o 110 ohm direnc takilmisti, 1x modunda neden boyle birseye ihtiyac duymuski diyordum, sinyali dogrudan girise tasimak yerine.:)
 
@ozkarah sds2104x + i tercih sebebim 10bit modu degil ama siglente hic yakistiramadim, keske manual inde belirtseymis bunu (yinede rakiplerine gore cok iyi), donanimsal olarak degil, software ile diye bir dip not seklinde, belkide vardir biryerlerde, ama firmalar bunu hep yapiyor 90 larda uretilen marka cihazlarda bile var bu numaralar.
 
Aslında çok gizli bir konu değil. Osiloskop sonuçta özel bir ürün. Firmalar müşterilerin bilgi sahibi olduğunu düşünüyorlar.

Ayrıca hiç bir osiloskopta donanımsal bir high resolution/ xx bit modu diye bir şey yok. Yani High Resolution diye gördüğünüz ürünlerde de durum benzer. Cihaz 10 ya da 12 bit ADC içerse bu zaten çok kıymetli bir şey. 8 bit olarak çalıştırmanın bir anlamı olmaz. Cihazı da zaten 10/12 bit diye satarlar, bilmemne modu var diye değil. Ayrıca bu segmentte ya da daha üst segmentteki 10-12 bit ADC içeren cihazlar oldukça pahalı. Ben bu cihazı aldığımda alternatif 12 bit cihazlar minimum 3 katı fiyatlıydı.
 
Son düzenleme:
@ozkarah hi-res modu diye kimse reklam yapmaz lakin bu osiloskop icin nerdeyse geleneksellesmis birsey, tek lerin en eski cihazlarindan beri mevcut, o modu eklersen kimse niye ekledin demez ama ayni menu altinda herkes ayni seyleri arar, en son rigol 5000 serisinde mevcut degildi, adamlar bir guncelleme ile eklediler cok zor birsey degil, hic marka fanatizmim olmadi isime hangisi gelirse onu alirim, bence bu mode bir eksiklik mi, bence eksiklik, siglent bunu boyle gormez o ayri, spesifik bir cihaz alan nasil olsa bunu bilir yorumuna katilmiyorum 90larda belki bu cihazlar erisilmezdi ama gunumuzde o kadar erisilmez degil 3000tl ye bir osiloskop alinabiliyor, sds2104x hd diye efendim 12bit diye tanitim videosunda insalarin gozune sokarcasina ustune basa basa anlatiyorsun ama bak bunda vertical-res 8 bit ama 100mhz bandwidth de 10bit deyip bilincaltinda bunun sanki 10bit cihaz algisini olusturmayi biliyorsun, desene dinanimsal mevcut degil yazilimsal olarak sagliyoruz diye, bakarsan sds2104x plus hic 10bit olarak tanitilmadigi dogru, dedigim gibi reklamin kotusu olmaz, eevblog da dave osiloskop incelemelerinde cihazlari yerden yere vuruyor ki bence gayette guzel is yapiyor, insanlarin farkedemediklerini gosteriyor, 8 bitte hi-res guzel durmaz diyorsun ama tek. bunu 25 senedir yapabiliyor gayette guzel calisiyor, iceriginde matematiksel bir fonksiyon ile yapilabilir ama adamlar yapmamis, demekki musteri ihtiyaclari pek yok, o kadar buyuk bir firmami bilmiyorum ama tektronix kadarda buyuk degildir heralde, bu adamlar en ..tan cihazlarina bile ekliyorsa bu tip yazilimlari ben olsam bende eklerdim, bir isi yapmasi icin bir cihaz alacaginiz zaman, alacaginiz cihazda hemen hemen tum alternatiflerde olan ozelliklerin olmasini istersiniz-ararsiniz ve buna ek olarakta aradiginiz asil o ana ozelliginde bulundugu cihazi tercih edersiniz.
diyebilirsiniz ki kardesim, ne is yapacaksam alacagim cihazin o ozellikte olmasi benim icin yeterlidir diyebilirsiniz, olabilir ama cogunluk bu sekilde dusunmuyor, buda ticari bir urun ise son kullanicinin isteklerini hissiyatlarini gozardi edemezsiniz, dave rigolun 5000 serisinde bu mode niye yok diye videosunda yerden yere vurdu, bir baktim guncelleme ile o modu eklemisler, burda rigol dave den korktuda mi bunu ekledi derseniz tabiki hayir, bu modu eklemek rigole birsey kaybettirmez, ama muhtemelen bir + daha kazandirir. dedigim gibi fanatik degilim, ayni ozellikte baska bir cihaz daha olsaydi ve iki secenek arasinda kalsaydim, hi-res fonksiyonu olani tercih ederdim buda benim tercihim, siglent saygi gostermez o ayri.
 
Son düzenleme:
Ben tam anlayamadım; kızdığınız Siglent'in bu yazılımsal sinyal iyileştirmeye "Hi-Resolution" yerine "10 Bits Mode" demesi mi? İkisinin de fonksiyonu aynı çünkü.
Yoksa kullanıcıların satın aldığını cihazı 10-bit sanarak alma ihtimali mi?
 
ozkarah hocam bi sorum daha olacak.
Attenuator(gogle susturucu diye çeviriyor)yerine osiloskoba zarar verecek bir voltajla karşılaşınca atacak sigortalar içeren bir koruyucu varmı.
Hem girişi hemde GND yi koruyacak.
 
bildiğim kadarıyla yok. Bende 2 farklı BNC attenuator var. Linklerini göndermiştim. İkisinde de olduğunu sanmıyorum. Bu konuda @taydin 'ın TVS diyot önerisi vardı.
 
@ozkarah 10bit mis gibi yapmalari, cihaza lafim yok sds2104x plus gercekten akranlarina gore 1 degil 2 gomlek onde, donanimi gercekten iyi kullanmis, ayni taktigi bircok firma yapiyor zaten tds 420 ye baktim teee o ilk ciktigi zamanlar, 8 bit cihazi 12 bit diye kocaman bir baslikta vermis ama yaninada yazmis "proprietary hi-res mode for up to 12-bits of single shot vertical resolution", neyse ben konustukca anlatmak istedigim dahada anlasilmaz hale geliyor.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,840
Mesajlar
99,586
Üyeler
2,480
Son üye
mozcelikors

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top