Odullu yarisma

tam olarak bu malzeme işi çözmüyor olabilir. çünkü peltierin çıkış voltajı çok düşük olsa da epey akım üretebiliyor. senin yarışmadaki sanal pil peltiere kıyasla çok daha az akım verebiliyor.

Espiriyi anlamadim.
Normalde 100k dirençler akımı sınırlıyor. En fazla 1.5V / 200k = 7.5uA çekebiliyoruz. Ama kapalı kutuda negatif voltaj üretebilirsem potansiyel farkı daha yüksek olur ve 7.5uA sınırını aşabilirim diye düşündüm. Ama negatif voltajı da 200k üzerinden üretmem gerekecek, o bizi yine kısıtlayabilir...

Kurallar net. Iceride guc kaynagi gorevi gorecek herhangi bir malzeme kullanilmayacak.

Daha acik ifade ile devreye enerji, sorudaki cizimden de gorulecegi uzere sadece 1.5v pilden direncler uzerinden 2 kablo ile gelecek.

Free enerjicilerin hayran kaldiklari youtube videolarina bakarsaniz karmakarsisik bir masa yada hali, arka planda rengarenk nesneler var.
Cogu zaman da ordan oraya cekilmis kablolar var cogu kablonun ucu nerde nereye gidiyor belli degil.

Bunlar cekim hileleri icin zemin hazirliyor. Izleyiciler cok kolay kandirilabiliyor.

Bu nedenle video cekimine kurallar getirdim.

Ote yandan yaptiginiz calismayi mevcut sartlarda videosuz bize nasil isaplayacaksiniz?

Son düzenleme:
Benim devremi ucuna eklesene, ledi sürekli yakar. Akım N2222'yi çalıştıracak kadar değilse biraz artırılır ve öyle denenir.

Yarisma kurallarina ne kadar uygun tartisilir. Ben en ucuz cozumu bu sekilde buldum.

1762093159052.png

470uF kapasitor kullaniyoruz. Ilk baslangiccta voltajini sifirliyoruz.

Anahtari 1 konumuna alip 50 sn kadar bekledigimizde uclarindaki gerilim 0.4v'a ulasiyor.

Ardindan anahtari 0 konumuna aldigimizda kapasitorde birikmis enerji (37uJ) transformatorun primerine bosaliyor.

Ve ledimiz giz kirpiyor.

Goz kirpma hissedilemiyorsa 470uF degerini artiriyor ya da 50 sn yerine 60 yada daha fazla bekliyerek depolanan enerjiyi biraz daha artiriyoruz.

Su anda bundan daha ucuz cozum yok gibi. Fakat yarisma kurallarina uygun mu bilemedim.

Kurallarda S anahtari 0 dan bire alininca ledin yanmasina kadar gecen sure cumlesi geciyor.

Halbuki cozumumde S anahtari 1 konumuna alinip 50 sn sonunda 0 konumuna alininca Led isildayacak.

Gelelim yarisma konusuna.

1) Led gorsel olarak asagidaki gibi olacak. Arastirip en verimli ledi kullanabilirsiniz. 3 mm capli, bacakli led olmasi sart.

2) S anahtari asagidaki gibi olacak.

3) Devre uzerinde enerji kaynagi olmayacak. (Pil, sarj olmus kapasitor, fotopil, dinamo vs)

4) S haricinde devrede mekanik switch kullanilmayacak.

44728 eklentisine bak

Amac S butonuna bastiktan sonra LEDden bir parilti elde etmek.

S anahtari 1 konumuna alindiktan sonra ledin parildadigi ana kadar gecen sure puaniniz olacak.
Ornegin 30 sn sonra led yandiysa puaniniz 30 olacak.

En kucuk puani alan yarismanin kazanani olacak.

1) ? isareti olan kutucuk PCB yada benzeri plaketten ibaret ve acikta (kutusuz olacak
2) PCB ye sadece 10cm kadar uzunlukta 2 tane kablo bagli olacak.
3) S anahtari, pil ve pile bagli 3 adet 100K direnc PCB uzerinde olmayacak.
4) Sistemin calistigini gosterir videoda kadrajinda ayakta duran bir kisi olacak.
5) Ayakta duran kisi, desensiz tek renk duvarin 20 cm kadar uzaginda duracak.

6) Kadrajdaki kisi pili iki parmagiyla havada tuttugunda devre pile bagli kablolarla asagiya dogru sarkacak. Bu vaziyette iken 3 direnc ve S anahtari kablonun sarkan kisiminda kalacak.

6) S anahtari 0 konumunda iken video baslatilacak.
7) Video cekimi baslayacak.

8) Kamera once pilden sarkan kabloya, ardindan 3 direnc ve S anahtarina yaklasip tam kadraj yapip 30sn cekim yapacak. Ardindan da devrenin onden ve arkadan 30'ar saniyelik kisa bir goruntusu alinacak.

8) Tam kadrajda devredeki tum elko kapasitorler tek tek kisa devre edilecek.
9) S anahtarinin konumu degistirilecek ve ledden ilk isik pariltisi vido cekiminde gorulecek.

10) Tabiki video cekim hilesi yapmayacaksiniz.

11) Odulun alinabilmesi icin yarismanin bitiminde acik sema da yayinlanacak.

Kurallari konusalim hem fikirsek yarismanin son gununu belirleyelim.
ben doğru anladım değil mi bu resimdeki dirençler resimdeki gibi yapılacak ve soru işaretli kısma pil dışında istediğimiz kompanetleri ekleyeceğiz ve ledi yakmanın bir yolun bulacağız bu devrenin en zor kısmı akımın çok düşük olması. Bir sorum var led resimdeki klasik kırmızı ledlerden mi olacak yoksa istediğimiz led olur mu bide 1,5 lik klasik pil mi olacak paraya ihtiyacım var projelerim için bu yüzden bu yarışmaya katılmayı düşünebilirim.

doğru anlamışsın ama ikinci sorun voltajın 0.5 volt gibi klasik transistörlerin gate voltajının altında olması.

doğru anlamışsın ama ikinci sorun voltajın 0.5 volt gibi klasik transistörlerin gate voltajının altında olması.
Evrendeki her soruna bir çözüm bulabileceğimize inanıyorum özellikle projelerim için paraya ihtiyacım olduğu bu dönemlerde bu yarışmayı kazanırsam bu para su gibi gelecek . Bence bir çözümü vardır umarım bulabilirim

eğer etrafında eski tv tamircisi varsa ac187-ac188 türü germanyum transistörler ile de bir yöntem var. fazla detay vermiyorum kopyaya girmesin. ama bu transistörlerle ne gibi avantaj elde edeceğini fark edersen çözümü bulursun.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,472
Üyeler
3,363
Son üye
bogdanivan4647

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back