Dün step motorlardan birisinde bir titreme sorunu yaşadım. Noldu diye sağa sola baktım bariz görünen birşey yok. Yazıcının alt kapağını açtım ve step motor konnektörlerini elden geçirdim. Evet o konnektörde temassızlık vardı. Sonradan yakından inceledim ve gene kahretti beni gördüğüm şey. Yazıcı kontrol kartında JST tipi PCB konnektörleri var. Bunlara uygun JST konnektör kullanılacağına DuPont tipi konnektör kullanılmış. DuPont'lar da pin header'lara göre, pinin uzun olması lazım. JST pinleri kısa geliyor ve o yüzden temassızlık yapıyor.
Karttaki konnektörlerin neredeyse tamamı JST, adamların kablolarda kullandığı konnektörlerin TAMAMI DuPont Hakkaten bütün DuPont'ları yokladım, hepsi marjinal temas ediyor. Zaten hatırlıyorum daha önce yazıcı kafası X eksenine bazan kafa atıyordu orada limit swtich olmasına rağmen. Şimdi görüyorum ki limit switch konnektörü de DuPont. Aslında sorun DuPont'un kendisi değil. Pin header'larda DuPont çok iyi sonuç verir. Ama JST erkek konnektöre JST dişi konnektör takılır! DuPont değil
Karttaki konnektörlerin neredeyse tamamı JST, adamların kablolarda kullandığı konnektörlerin TAMAMI DuPont Hakkaten bütün DuPont'ları yokladım, hepsi marjinal temas ediyor. Zaten hatırlıyorum daha önce yazıcı kafası X eksenine bazan kafa atıyordu orada limit swtich olmasına rağmen. Şimdi görüyorum ki limit switch konnektörü de DuPont. Aslında sorun DuPont'un kendisi değil. Pin header'larda DuPont çok iyi sonuç verir. Ama JST erkek konnektöre JST dişi konnektör takılır! DuPont değil