Orijinal 83K, Kopyası 107K: YouTube’da intihalin sponsorlusu var!

Sercan

--
Çamaşır makinesi motoru hız ayarıyla ilgili bakınıyordum. Normalde asla açmam ama Zafer Yıldız hesabının bir videosu ısrarla karşıma çıkınca “hadi bakalım, neymiş bu?” dedim.

Bir açtım, Altium sponsor olmuş, video 107 bin izlenmiş. Kanal zaten 1,2 milyon aboneye sahip. Kendi kendime “herhalde yanıldım” dedim.

Dinlerken fark ettim ki adamın ne yaptığından kendisinin bile haberi yok. İşgillendim, ufak bir araştırma yaptım, meğer videodaki her şey birebir şu projeden kopya:

Ve en ironik kısmı: Orijinal proje videosu sadece 83 bin izlenmiş.

İntihalden utanmayı bırak, ne ara 1,2 milyon aboneye duyuracak kadar rezil bir hale geldik, hayret.

Gerçi bu kanaldan benim forumda paylaştığım görseli kendi arkaplanı olarak haberdar olmuştum. O nedenle şaşıramadım ama garipsiyorum.

Son düzenleme:
Çamaşır makinesi motoru hız ayarıyla ilgili bakınıyordum. Normalde asla açmam ama Zafer Yıldız hesabının bir videosu ısrarla karşıma çıkınca “hadi bakalım, neymiş bu?” dedim.

Bir açtım, Altium sponsor olmuş, video 107 bin izlenmiş. Kanal zaten 1,2 milyon aboneye sahip. Kendi kendime “herhalde yanıldım” dedim.

Dinlerken fark ettim ki adamın ne yaptığından kendisinin bile haberi yok. İşgillendim, ufak bir araştırma yaptım, meğer videodaki her şey birebir şu projeden kopya:

Ve en ironik kısmı: Orijinal proje videosu sadece 83 bin izlenmiş.

İntihalden utanmayı bırak, ne ara 1,2 milyon aboneye duyuracak kadar rezil bir hale geldik, hayret.

Gerçi bu kanaldan benim forumda paylaştığım görseli kendi arkaplanı olarak haberdar olmuştum. O nedenle şaşıramadım ama garipsiyorum.
Böyle çok büyüyen ticari oluşumların tahammül sınırları malesef kendileri ile birlikte büyümez . Dikkatli olmanızda fayda var üstadım . Zamanında başka bir forumda bir yerleri ölçüsüz eleştirmişiz . Bize sopayı gösterdiler . Yutkunup mesajları silmek zorunda kaldık forumca . Hakeza pasta tv kanalı ile ilgili bir arkadaşımın da başına aynı şey geldi .

Bizim milletimiz her konuda cahil bizim milletimiz için atfedilmiş sözler ya uydurma yada bahsi geçen millet Türkiye'de yaşamıyor.

Şu duvara çivi çakıp topraklama bağlama işinin olmayacağını normal topraklamanın dahi uygun bir omaj olmadığında sağlıklı bir topraklama oluşmayacagini kaç kere anlattım en son anladım ki bize basit gelen şeyleri insanlar idrak dahi edemiyor. Bunu vatandaşın anlamaması veya yanlış öğrenmesini bir nebze kabul etsem de bunu yapan elektrikciler var ve onlara izahını yaptığın zamanda onların sadece faz nötr al götür işini bile bilmediklerini anlıyorsun. Klimanin dış ünite faz hattını akım taşısın diye paralel çift kablo götürüp nötr dönüş hattını tek kablo yapan elektrikciler gibi mesela.

Şimdi bu sosyal medyada da böyleleri türedi özgün bir şeyde yok yabancıların videolarını direk çalanlar bile var videoda öğrenilecek bir şeylerde yok vatandaşa sihirbazlık gösterisi ayrıca birde yorumlarda bunları öyle bir yüceltiyorlar ki insanın tepesi atıyor. Ee tabi biraz kötü yorum yaparsan avukatı hemen ulaşıyor ulaşamaz ise suç duyurusunda bulunuyor, hemen manevi tazminat talebi ordan da parayı cebe atıyorlar.

ama bu işi hakkıyla yapanlarda var örnek olarak Teknik Kariyer Kanalı mesela Bayram hoca. Keşke tüm içerik üreten insanlar böyle olsa ama nerdeeee.

ama bu işi hakkıyla yapanlarda var örnek olarak Teknik Kariyer Kanalı mesela Bayram hoca. Keşke tüm içerik üreten insanlar böyle olsa ama nerdeeee.
Teknik kariyer kanalı fena değilmiş, takibe aldım.

Forumda iyi satıcıları listelemek fikri vardı, aynı şekilde özgün ve kaliteli içerik üretenleri listelemek iyi olabilir.

özgün ve kaliteli içerik üretenleri listelemek iyi olabilir.

Bir makale konu aç istersen. Gelen yorumlara göre de ilave eksiltme yapabilirsin.

Kategoriler şeklinde olursa daha faydalı olur. Mesela yeni başlayanların işine yarayacak kanalları ayrı bir kategoriye koymak gerekir diye düşünüyorum. Bir de kanalları değerlendirirken, neredeyse hiç hatalı bilgi olmaması gibi kriterler de belirlememek lazım. Bana göre en önemli kriter, o kanalın gençleri hobi çalışmaları yapmaya teşvik etmesi gerekir. Eğer bunu yapabiliyorsa, sağda solda bazı hatalar da olsa sakıncası yok.

Gençleri teşvik, gaz, merak uyandırma çok önemli. Bir kanal bunları yapmıyorsa, içerik top kalite olsa ne yazar? Millet girer o kanala, hiçbir şey anlamaz, sonra da yorumlara "faydalı bir içerik, tşk." "bundan daha iyi anlatılamazdı" yazar geçer.

Bizim milletimiz her konuda cahil bizim milletimiz için atfedilmiş sözler ya uydurma yada bahsi geçen millet Türkiye'de yaşamıyor.
Buna katılmıyorum.

Seni tenzih ederim ama milleti aşağılamak da moda oldu. Bunu da, kendini entelektüel ve bilim adına peygamber sanan TV şarlatanları yaydı. Oysa ortada bir paradoks var: Milletin cehaletinin asıl sorumlusu, “aydın” olduğunu iddia eden entelektüeller olmalı ama onlar millete “cahil, salak” diyerek hakaret ediyor.

Toplum kalitesi kümülatif zeka işidir.

Yoksa dünyanın her yerinde, iyisiyle kötüsüyle insan insandır. Gazze’de çocuk öldürmekle, Türkiye’de çocuk çetesi kurmak çok uzak işler değil; biri devlet destekli, diğeri organize bir grup.

Kötüleri bir arada tutan “mafya”, “çete” gibi yapılar-kavramlar var.

Peki iyiler için bu kavramlar neler?

Sanıyorum eskiden iyileri organize etme işini dini değerler üstleniyordu, şimdi onların yerini ne aldı?

Lafın özü; At binenin kılıç kuşanan. "İyiler" dediğimiz vicdan sahibi kimselieri organize edecek değerlere ihtiyaç var. Milletin sorunu organize olamamaktır, yoksa kendi kendini terbiye edecek, onaracak ferasete sahip.

Bir makale konu aç istersen. Gelen yorumlara göre de ilave eksiltme yapabilirsin.

Kategoriler şeklinde olursa daha faydalı olur. Mesela yeni başlayanların işine yarayacak kanalları ayrı bir kategoriye koymak gerekir diye düşünüyorum. Bir de kanalları değerlendirirken, neredeyse hiç hatalı bilgi olmaması gibi kriterler de belirlememek lazım. Bana göre en önemli kriter, o kanalın gençleri hobi çalışmaları yapmaya teşvik etmesi gerekir. Eğer bunu yapabiliyorsa, sağda solda bazı hatalar da olsa sakıncası yok.

Gençleri teşvik, gaz, merak uyandırma çok önemli. Bir kanal bunları yapmıyorsa, içerik top kalite olsa ne yazar? Millet girer o kanala, hiçbir şey anlamaz, sonra da yorumlara "faydalı bir içerik, tşk." "bundan daha iyi anlatılamazdı" yazar geçer.
evet böyle bir konu açacağım.

Peki iyiler için bu kavramlar neler?

Sanıyorum eskiden iyileri organize etme işini dini değerler üstleniyordu, şimdi onların yerini ne aldı?
Geniş bakacak olursak hukuk, biraz daha dar bakacak olursak STK'lar. Siyasete girmeden güncel duruma göre bu saydığım iki şeyinde toplum nezdinde itibarlarının azaldığı da ortada. Bir de günümüzde "iyi" diyebileceğimiz kişilerin bir topluluğa duyduğu ihtiyaç da, güven de azaldı. Bu dönüşümle mücadele etmek mantıklı mı onu bilmiyorum.

Birkaç tane yabancı ile muhabbet fırsatı yakaladım. İnanın "Türk milleti salak" ifadesinin ne kadar yanlış ve yönlendirici bir ifade olduğunu öğrendim.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,090
Üyeler
3,226
Son üye
mccakit

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back