Kıymetli forumdaşlar, bu foruma üye olduğum ilk andan beri, açılan başlıkları kendi tecrübe ve görüşlerinizi birleştirerek ilerlettiğinizi ve birçok projeyi neticeye ulaştırdığınızı heyecan ile takip ettim.
Bir konsültasyon ekibi gibi, gerek teori gerek tecrübelerinizi böyle beceri ile bir araya getirmeniz ve yeni ürün ve çözümler üretebilmeniz, sosyal bilimler alanında akademik macerası olan bir arkadaşınız olarak beni çok sevindiriyor.
Bu başlık altında yazdıklarınızda yer alan birçok püf noktası var ki bunları da aynı dikkat ve bütünlükle ele aldığınızda çok kıymetli çözüm ve ürünler ortaya çıkaracağınıza hiç şüphem yok. Ancak bu beyin fırtınasında, bir sosyal bilimler alanı olan siyaset-politika konularındaki metotsuzluğun sizi de etkilemesi hakikaten konuyu dağıtıyor.
Bu problemin tanılamasında sayın
@Sercan'ın, siyaset ve politika kavramlarına dair yaklaşımı kanaatimce çok yerinde. Siyaset bir dizi yönetme işlem ve becerisini ifade eder. Politika ise bir meseleye dair çok görüşlülüğü... (Eski Yunanca kökeninden çok yüz/veche/yönlülük anlamında kullanılmaktadır.)
Nitekim konsültasyon da bir meselede çok yönlülük bakımından çeşitli disiplinlerden kişilerin tespitleriyle kuşatıcı bir çözüm arama faaliyetidir. Bu aynı zamanda bilimsel çalışmalarda yürütülen "multidisipliner" faaliyetlerin faydasını oluşturmaktadır. Zira insanlığın günümüzde elde ettiği birikim, hiçbir meselenin tek boyutlu olarak doğru biçimde ele alınamayacağını göstermektedir. İletişim imkanlarıyla çok fikirliliğin geliştiği günümüzde bunlardan bütüncül ve kuşatıcı bir bakış açısı geliştirilememesi ana sorunu teşkil etmekte ve ancak palyatif ve yetersiz çözümlere netice vermektedir.
Başlığın teknik muhtevası bakımından olmamakla beraber metodoloji bakımdan acizane bir katkıda bulunmak, sizin bu forum ortamındaki gıbta edilesi gayretlerinize hoşgörünüze sığınarak böyle bir fayda temin etmek istedim.
Saygılarımı sunarım...