Türkiye, İtalya, İspanya, Rusya, Makedonya, Yunanistan, Sibirya, Kaliforniya, Kanada, Brezilya, Güney Afrika.
Yav kıyamet mi kopuyor? Birileri Deney mi yapıyor? Birileri sorun mu çıkarmaya çalışıyor? İnsanın aklı ermiyor vallahi.
Bakıyorum yönetimin bütün bakanları çıkıp sırayla açıklama yapıyor;
Şuraya uçak gönderdik, Buradan uçak geldi, Mağdurlara ahır yapacağız, Birilerine 50bin tl ödeme yaptık vs, vs,
Yav kardeşim yangın nasıl çıktı yangın? Farklı farklı yerlerde hemen hemen aynı zaman da nasıl çıktı bu yangınlar?
Antalya'nın göbeğinde de ormanlık alan var, sıcaklık 42-43 dereceyi buluyor. Kendiliğinden yansa orası da yanardı.
Bazı yerlerde görüyorum çam fidanı için kampanyalar başlatılmış. Neden çam yav? Bizim kavak ağaçlarımız var, söğüt ağaçlarımız var daha bin çeşit ağaç varken neden çam? Tamam eyvallah bakımı yok, su ihtiyacı yok, kendi kendine büyüyüp gelişen bir ağaç ama çıra gibi yanıyor işte kardeşim. Önünü alamıyorsun ki. İnce ince diken gibi yaprakları varı. Sürekli dökülüp toprağın yüzünü kaplıyor. 5-10cm kalınlığa kadar bile ulaşıyor. Bir tutuştu mu rüzgara filan gerek yok, zaten tabandan yürür gider. Keza kozalaklar. Hem yanıyor, hem de ateş topu olarak fırlayıp düştüğü yeri yakıyor. Ağaçların suyla pek işi olmadığından zaten kurular, onlarda hiç direnmeden tutuşuveriyor. Bir yararı varsa bin zararı var.
Orman memurlarına her ay verdikleri maaşı termal kameraya versinler, Bir tane gözlem evi gibi bir bina yapıp görüntüleri oraya aktarsınlar.
Böylece orman memurları da cebine 3-5 kuruş atacak diye önüne gelene ağaç kestirmemiş olur. Zaten yangını da haber verene kadar orman kül oluyor. Bir keresinde ormana gittim babamla. 3 tane hakim tepe de 3 tane kulübe tarzı yerler gördüm. Sordum babama bunlar ne diye. Orada gözcülerin olduğunu, yangın çıkarsa itfaiye ye haber verdiklerini söyledi. Üşenmedim, vakit de boldu iki tanesinin yanına kadar gittim. Ne gözlemci var ne bir şey. Kulübeler harabe halinde, içinde içki şişeleri dolu. Hatta bir tanesinin içinde ateş yakıp alem yapmışlar.
Bir şeyler dönüyor dünyada ama benim aklım ermiyor. Tek bildiğim şey bu kadarı tesadüf olamaz...