Otomobil motoru - sürtme sesi

Araç 116d f20 kasa b37 motor bmw

Muhtemelen gergi yayının başka bir noktada çalışmasını sağlayacak 2-3mm kısa olanı kastetmiştir. Yoksa ne haddine mühendislerin tasarımını eleştirmek. Önce kasnağın sağlam olduğunu doğrulasın. Kayış kısaltmadan gergiyi değiştirebiliriz.

Yine düzelmezse kızdığımız ustalar ve yetkili servislerin yaptığı gibi çözüm olarak krank_kasnak, gergi kütüğü ve kayış, değişecektir.

Her 30binkm için bunları değiştirmek yanlış gibi görünüyot. Orijinal kasnak kayış 130bin km kullanılmıştı.

Başka bir şey olmalı. Belki çözecek şey sadece alternatör kasnağını temizleyip geri takmaktır.
Yanlış anlamayın ama fazla kurcalamadan bir ustaya göstermeniz en doğrusu. Her ne kadar konuya yazan üyeler teknik - bilimsel yaklaşımlarda bulunsa da o aracı tamir eden kişi de yüzlerce aynı sesi çıkaran motor görmüştür.

V kayışı riskli bir parçadır, kopup sağa sola dolanması ciddi sorunlara sebep olabilir. İyi ihtimalle yolda bırakır.

Kayınbirader yurtdışından senelik izine gelmişti. Tatil dönüşü aracında bu ses olmuştu. Telefonda görüştüğümüzde Ankara ya geldiğinde baktırırız diye konuştuk. Daha sonra bizimki denk durmadı. Memleket de sözde ünü ülke sınırlarını aşmış tanıdık ustasına aracı götürdü. İlk gün daha küçük bir ile v kayışı değişti, ikinci gün gergi seti, üçüncü gün devirdaim kasnağı, dördüncü gün İstanbul dan gelen krank kasnağı ile en son daha da küçük bir v kayışı ile kayış tekrar değişti. Sonuç olarak ses sadece azaldı. Beni tekrar aradı sizin ustaya bir sorsan diye, bende ustaya durumu anlattım. "Kendim kontrol etmeden kesin söylemem doğru olmaz ama anlattıklarınız doğrultusunda alternatörün tek yönlü kasnağı bozulmuştur" dedi. Diğer meşhur ustayla bu bilgiyi paylaştık "Ne alakası var, bu ses kayışla alakalı bir küçüğünü takacaz ses gidecek" dedi. Bende kayınbiradere aracı daha fazla elletme Ankara ya gel dedim. Neyse geldi kayış boşaltıldı, alternatör rotoru sabitlendi ve cırcırlı kasnağın kilitlenmiş olduğu teyid edildi. En fazla 2 saat içinde değişimi yapıldı. Aracın orijinal uzunluktaki kayışı takıldı. Diğer parçalarda hatıra olarak kaldı. 2 ay sonra meşhur ustanın krank kasnağı ile ilgili yediği başka nanelerde sonradan ortaya çıktı mesaj kısa olsun diye onları anlatmadan es geçiyorum.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,074
Üyeler
3,220
Son üye
bafrali

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back