Özel Tasarım BLDC motor için sürücü ve geri Besleme devresi

zeki yücel

Yeni Üye
ücreti mukabilinde özel Tasarım radyal ve aksiyal akı hibrit tasarımı motor projem için svpwm sürücü kontrol ve geri besleme devresi yaptırmak istiyorum.
Tasarım detaylarını açıklamayacağım ama bu sürücü devresini tasarlamanız için gerekli doneleri sağlayacağım.

A) svpwm sürücü devresi
1) 24adet eni 10mm boyu 60mm kalınlığı 0.1mm olan metglass 4714a amorf sac kesiliyor.
2) 0.05mm poliüretan trafo reçinesi ile kaplanıyor. (yalıtım için)
3) bu 24adet sac birbirine yapıştırılıyor. (kalınlık = 24 * sac kalınlığı + 23* reçine kalınlığı) ==> 24*0.1mm+23*0.05 = 3.55mm
4) elde edilen sac bloğunun (yarı mamul) 3.55mmX10mmX60mm oluyor
5) sacın sağ ucundan sıfır noktasından 10mm noktasına kadar 0.5mm çapında emaye kaplı bakır tel ile 10 tur sarılıyor.
6) sacın sol ucundan sıfır noktasından 10mm noktasına kadar 0.5mm çapında emaye kaplı bakır tel ile 10 tur sarılıyor.
7) 10mmX5mmX3mm N52 neodiyum magnet alınarak çevresine (3mm olan kısmı) önce kağıt sonra 0.3mm emaye kaplı bakır telden 80tur satılıyor.
8) N52 neodiyum magnet etrafındaki bakır kalınlığı 10tur 1katman ==> 80tur 8 katman olur. 1katman 0.3mm ise 8 batman 2.4mm olur. barkır tel birbirine (sadece x,y'de değdiği) verimsiz hali düşünülmüştür. 120° açılarla değdiği zaman bu 2mm kadar düşebilir.
9) bakır tel sarılmış N52 neodiyum magnet (magnet bakır blogu) sac bloğunun sağ ve sol tarafına 1mm uzaklıkta konuluyor.
10) 3.55mmX10mmX60mm bakır sac bloğunun sağdaki bobin telinin bir ucu ile soldaki bobinin bir ucu akım verildiği zaman magnetik alan yönü sağdan sola olacak şekilde birleştiriliyor.
a) iç çapı 6mm rulman ve mil çapı 6mm mil alınıyor. rulman mil birleştiriliyor. bakır sac bloğundaki milin etrafına sabitleniyor.
11) sağdaki ve soldaki magnet bakır bloğunda manyetik yönleri bir önceki basamaktaki olacak şekilde bakır kablolar birleştiriliyor.
12) svpwm sürücü devresi ile magnet sac bloğundaki bobin teline 12Volt akım veriliyor.

B) İstediklerim
1) Bir gösterge panelinde svpwm sürücü devresindeki anlık; volt, amper, frekans değerleri
2) anlık motorun dönüş hızı
3) magnet bakır blogundaki anlık volt, amper değerleri

bunu yapabilecek arkadaşlar varsa fiyat ve çalışma şartlarını bildirmelerini rica ederim.

Daha fazla detay için lütfen yazınız

İyi çalışmalar.

Çevrimiçi üyeler

Çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
8,264
Üyeler
3,285
Son üye
Desper79

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back