Paralel bağlantı için PWM sinyalini nasıl güçlendiririm?

forumdaşlar merhaba

çalışan bir sürücü kart var. TL494 pwm kontrolcü kullanıyor. şemada gözüken pwmA ve pwmB, TL494ten gelen sürme uçları.
VCC 12v. anladığım kadarıyla açma işlemini tl494 direkt yapıyor. kapamayı ise q11 ve q12 bjtlerini kullanarak yapıyor.
ben bu pwmA ve pwmB yi kullanarak aynı bu devredeki gibi 8-10 tane takım mosfeti paralel şekilde sürmek istiyorum. 2-3 tane paralel bağlanıyor sahada çalışan cihazlar var sıkıntı çıkarmıyorlar.
fakat bu uygulama için 8-10 tanesini paralel bağlamamız gerekebilir. bu yüzden bu pwmA ve pwmB sinyallerini minimum gecikme ile formunu hiç bozmadan. kuvvetlendirmek istiyorum. TL494 çıkışları 200 mA destekliyor. benim kabaca 2A besleyebilecek bir buffer devresine ihtiyacım var. elektronik ve malzeme bilgim yeterli değil. bu yüzden sizden yardımlarınızı bekliyorum. nasıl bir devre kurmalıyım ki 200 mA verebilen pwmler şeklini hiç kaybetmeden 2A verebilsin.
şimdiden teşekkür ederim.

1781509610642.png

çalışma frkansı ya 7.5 ya da 15 khz.

paralel bağlanacak H köprülerinde şemadaki gibi diyot ve pnp bjt yok. bu mosfet sürücüsünü kullandığımda bu şemadaki pnp bjtye de ihtiyaç kalmıyor değil mi? yoksa onu da daha güçlüsü ile değiştirmem gerekir mi?

Frekans cok uygun.

Hayir araya bir sey koymaniz gerekmiyor. Yalniz mevcut tasarida onemli olabilir olmayabilir de buna siz karar verin sizin sema invert ediyor. Yani giris sinyali sifirken cikis H oluyor ve MOSu iletime sokuyor. Giris 1 seviyesine cikarsa surmek istediginiz mos kesime gidiyor.

IR2110 invert etmiyor. Normalde push pull calisiyorsaniz girisleri PWMA ve PWMB yi caprazlamaniz yeterli olacaktir. Yok garanti olsun mevcut duzenegi degistirmeyeyim derseniz IR2110 onune lojik inverter koymalisiniz.

Bu arada cift entegre kullanmadan da Vs bacagini Vss, Vb bacagini da Vcc ye baglayarak ust kanali da low side olarak kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
hocam elimde tlp250 kodunda bir mos sürücü var. totem pole yapısındaymış. bunu kullanabilir miyim. kullanabilirsem nasıl kullanırım?
1781532510346.png

Forum istatistikleri

Konular
9,236
Üyeler
3,774
Son üye
Melkiadesk

Son kaynaklar

Back