Bu sıralar Elektronik Stok yardımıyla elektronik laboratuvarımı organize ediyorum. İşler müthiş ilerliyor; öyle ki, kıyıda köşede birikmiş şeyler ortaya çıkmaya başladı.
Bu proje de uzun zamandır kenarda bekliyordu. Hazır organizasyon yapıyorum, bari bunuda bir noktaya getireyim dedim. Zaten var olan bir pleksiye uygun ebatta delikler açtım ve kıkırdak boruları buraya monte ettim.
Bir de "magic arm" dedikleri, özellikle fotoğrafçıların kullandığı kolu pleksiye sabitledim. Bu sayede PCB'yi istediğim açıda tutturabileceğim.
Kıkırdak boruya henüz pagoları takmadığım için esnek olduğunda nasıl olacağını bilmiyorum; fakat şu an bildiğimiz dikiş iğnesi olduğu için PCB'yi sabitlemek biraz zor. Üzerine kaide olarak kullandığım pleksinin kendisi de esniyor.
Pagolu halini henüz denemedim ama bu şekilde bir ahtapot kol yapmak isterseniz hazır çözümlere yönelmenizi tavsiye ederim. Ben bu haliyle memnun değilim. PCB'yi sabitlemek zor; ne kadar sıkı sıkarsanız sıkın, esniyor. İğneler sert olduğu için biraz baskı yaparak kıkırdak boruları sabitlemek mümkün değil. Belki pago kullanıp, kaidenin metal gibi sert bir zemin olması biraz daha iyi olur.
Zaten somun almak için İMES'e uğradım. Durduk yere bir dünya şey aldım. İşin garibi, somunların ikisi dışında hiçbir şey uymadığı için bir daha gitmek zorunda kaldım.
Sonuç olarak, oldu ama pratik değil.
Aşağıda 80-TQFP (12x12) pakete sahip entegrenin özellikle (sırası) seçilmiş bacaklarına temas eden iğneleri görüyorsunuz.