Resmini paylaştığın kumandanın aynısı, eSky marka olanını 433 LORA modülle modifiye edip üstüne minik bir oled ile telemetri ekranıda eklemiştim.Önce arduino ile PlayStation 2 kumandasını okuyan bir devre yapmıştım sonra çocuğa oyuncak yaparken bu şekilde yaptım.
Kontrol edilecek şeylerden birisi bir kamera. Sağ/sol, aşağı/yukarı, ve zoom in/out tek bir joystick ile olsun istiyorum. O yüzden çok iyi bir mekanik çözünürlük lazım. Belki de hazır bu tip joystick alınıp arduino bazlı bir sistem yapılabilir. Çok da güzel bir proje olur
Heli gibi şeylerde içerdeki mikro potların durumuna göre ve helinin 90 veya 120 derece vs olduğuna göre kanallardaki sinyali modifiye ediyor. O yüzden üzerindeki anahtarlar vs. nin kanal sayısına etkisi olmayabiliyor.Ben bunu hiç kullanmadım. Söyleyince uyandım, onlar ayar potu da olabilir. Bildiğim kadarıyla helikopter uçuruyor bu kumanda, stabil uçması için sıfırlama amaçlı ince ayar olabilir.
Saitek'i nerden buldun? Bir zamanlar almak için çok uğraşmıştım. Uçak için çok iyi bir joystick.Bunlar da elimdeki diğer kumandalar. Özellikle Saitek X52 USB uçuş kontrol sisteminde kullanılıyor. @Gokrtl bilir hassas ama USB.
6011 eklentisine bak6012 eklentisine bak6013 eklentisine bak
Bit pazarında denk geldiğimde FS simülasyonda kullanırım diye almıştım. Aslında bu iki parça. Bunun joystick de vardı ama ilk onu gördüğüm için -joystick buna bağlanıyor- tek başına işime yaramaz diye almadım. Bir hafta sonra bu ana kumandaya denk gelince haliyle sadece bunu almış oldum. Üzerine mouse filan ger şey var. Şimdiki bilgisayarım simülasyonu kaldırmadığı için kenarda bekliyor. Öncesinde Logitech G Extreme 3D Pro joystick de almıştım aynı şekilde ama onu pilotluk okuluna giden birine sattım.Saitek'i nerden buldun? Bir zamanlar almak için çok uğraşmıştım. Uçak için çok iyi bir joystick.
Aynısından bende var istediğin bir test varsa yapayım.
Rc kumandalarda 3 eksen görmedim ben hiç. Aslında fpv sistemlerde kamerayı sağa/sola çevirmek için ihtiyaç olan birşey ama yapmamışlar. Belki de son çıkanlarda vardır. Uzun zaman uzak kaldığım için bilgim yok.Şimdi bakıyorum futaba ve Spektrum radyolarına. joystick'ler 3 eksendir diye varsaymıştım ama şimdi emin değilim. Sanki iki eksen bunlar ve çubuğun tırtıklı olmasının esprisi, ergonomi için çubuk yüksekliğini ayarlamak gibi duruyor.
Air mouse olarak iki kumanda da eksen komutları gönderiyor. Ek olarak bir de sağdaki kumanda üzerinde ileri geri aşağı yukarı var.Üçüncü eksen potansiyometresi nerede?
Rc kumandalarda 3 eksen görmedim ben hiç. Aslında fpv sistemlerde kamerayı sağa/sola çevirmek için ihtiyaç olan birşey ama yapmamışlar. Belki de son çıkanlarda vardır. Uzun zaman uzak kaldığım için bilgim yok.
Bu galiba kumanda değilde kumandayı upgrade etmek için bir parça. Turnigy de iyi markadır. Li-Po pillerini çok kullandım.Şöyle bir model gördüm ama ...
Quanum Single Stick 3 Axis Gimbal Upgrade for Turnigy 9XR/9XRPro Tx's
Quanum Single Stick 3 Axis Gimbal Upgrade for Turnigy 9XR/9XRPro Tx'shobbyking.com
Bir de şöyle birşey var:
6018 eklentisine bak
Mevcut radyonun çubuğunu söküp bunu takıyorsun
"3 axis gimbal" diye aratınca çıktı bu.
Spektruma, Futabaya parası yetmeyenlerin markası. Oldukça fazla kullanıcısı var. Detaylıca inceleyip alınabilir.Bu FrSky radyolara uyuyormuş. FrSky nasıl bir marka?
Açık kaynaklıyı da ilk defa görüyorum.Bir de açık kaynak raydo var Fiyat da Futaba Spektrumlardan daha uygun. Hepsi ile de uyumlu.
6019 eklentisine bakRadioMaster TX16S 16 Kanal Açık Kaynak Multi-Protokol Kumanda - RADIO MASTER - Radio Master Kumanda | Promodelhobby.com
Radio Master Kumanda kategorisindeki RADIO MASTER markalı, RadioMaster TX16S 16 Kanal Açık Kaynak Multi-Protokol Kumanda ürünü en uygun fiyatlar ve vade farksız taksit seçenekleri. 3.991,10 TL .www.promodelhobby.com