Gerçekten çok iyi sonuçlar çıkıyor. Ancak iş başa düşünce video daki kadar kolay olmuyor herşey. İşin zor kısmı kalıbı hazırlamak. Model alacağın parça kalıba yapışabiliyor. kalıb ayırıcı teknikler kullanmak/geliştirmek zorunda kalabiliyorsun. Birde hava kabarcığı kalabiliyor ve kalıb istediğin gibi olmuyor. Çok iyi sonuçlar için vakum kullanmak gerekli. Ben bir tencere ile mini bir vakum odası yapmıştım. Kalıb çıkartıldıktan sonra reçine dökülürken de hava kabarcığı sorunu olabiliyor. Genel olarak malzemeler iki bileşenli olduğu için iyi karıştırmak gerekiyor. Karıştırıken karışıma havada karıştırıyor. Uyuz bir durum. Ayrıca kalıba reçineyi döktüğün zaman kalıbın içinde bir yerde dışarı çıkmayan bir hava kalabiliyor. Fakat işi biraz kapınca iki parçalı kalıplar maça delikleri falan eklemeye başlıyorsun...
Bu tekniğin en güzel yönü normalde kalıptan çıkması imkansız parçaları kalıba dökebiliyorsun. Kalıptan çıkartırken kalıp esneyebiliyor... Hassaiyet konusunda Silikon kalıp ölçüyü bozmayacak kadar rijit, parçayı rahat ayıracak kadar esnek oluyor. Birde reçinelerin kuruma sırasında çekme oranları Örneğin hacim olarak sıvı iken 1lt malzeme kuruduğunda katı olarak 0.98lt (kafadan attım) oluyor. Bu çekme katsayısı reçinelerin teknik dökümanlarında mevcut Epoksinin çekme katsayısı bizim gibi hobi işleri için ihmal edilecek kadar küçük değerlerde...