Raspberry pi compute mode 5 çıktı

Şiyar

Yeni Üye
Uzun zamandır çıktı çıkacak denilen Raspberry pi compute mode 5 çıktı. Nedir bu compute mode?
Bildiğimiz Raspberry pi 4 bilgisayarın özgür halı. Hazır olan bir board da kullanabilirsiniz yada kendi PCB tasarımı yapıp da kullanabilirsiniz. Bu cihaz daha çok endüstriyel projelere hitap eder. Kibrit kutusu gibi bir cihazdır, size ne lazım ise PCB ona göre tasarlayıp bu güçlü cihazı kullanabilirsiniz. Alt kısımda özelliklerini ekliyorum. Bu konuda tecrübeli olan arkadaşların da yorumlarını merak ediyorum.

Raspberry Pi Compute Module 5 (CM5), Raspberry Pi 5'in endüstriyel ve gömülü sistemler için optimize edilmiş bir sürümüdür. Bu modül, daha kompakt bir form faktöre sahip olup, özel devre kartlarına veya bir I/O kartına bağlanarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır. İşte temel özellikleri:

1. İşlemci ve Grafik: Dört çekirdekli ARM Cortex-A76 işlemci ve VideoCore VII GPU ile yüksek performans sunar.

2. Bellek ve Depolama: 2 GB, 4 GB veya 8 GB LPDDR4x RAM seçenekleri bulunur. Ayrıca, 16 GB, 32 GB veya 64 GB eMMC depolama opsiyonları sunar.

3. Bağlantı: Bazı modeller Wi-Fi 5 ve Bluetooth 5.0 içerir. Harici bağlantılar için yüksek yoğunluklu konektörler kullanır.

4. I/O Board: Eğer kendi devre kartınızı tasarlamak istemiyorsanız, Compute Module 5 I/O Kartı, HDMI, USB, Ethernet, GPIO pinleri ve M.2 NVMe yuvası gibi bağlantı noktaları sağlar.

5. Uygulama Alanları: Gömülü sistemler, akıllı ev cihazları, IoT çözümleri, endüstriyel otomasyon ve medya oynatıcıları gibi alanlarda kullanılabilir.

6. Özelleştirme: Compute Module 5, tam özelleştirme için tasarlanmıştır, böylece kendi donanımınızı kolayca entegre edebilirsiniz.

Bu modül, Raspberry Pi 5'ten farklı olarak yerleşik portları içermez ve doğrudan bir devre kartına bağlanarak çalışır, bu da esnekliği ve özelleştirme kapasitesini artırır.

Forum istatistikleri

Konular
7,111
Üyeler
2,881
Son üye
adanali0001

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back