Bugün bende Rasp 3 b+ cıkardım kutusundan en son açıp biraz takılmıştım sonra normal shut down diyip kapatmıştım bugün güç kaynağına bağladım bir türlü açılmıyor kırmızı ışık yanıyor yeşil ışık pır pır yanıyor. ama acılmıyor 0.4 amperde kalıyor ilk acılırken 0.7 A kadar cıkıyor ama sonrasında 0.4 A civarlarında set oluyor. ekrana görüntü gelmiyor. bu arada güç kaynağı 5 v 5 ampere set edilmiş durumda ve 5 amperi havada karada vericek bir güç kaynağım var o yüzden akımdan dolayı bir sorun olduğunu sanmıyorum.
Ama bazı sitelerde ve yabancı yotube kanallarında 5.1 veya 5.2 volt arası voltaj ile calıştığı gösterilmiş tam 5 v ve altına power az simgesi cıkıyor. hatta herifin biri 5.6 Volt seviyelerine kadar cıkıyor. Bende buradaki tecrübelere dayanarak 5.3 V set ettim güç kaynağımı.
Daha sonrasında ise Yeniden imaj dosyasını indirdim ve tekrardan SD card a bunu yazdım. ve Tekrardan calıştırdım. bu sefer çalıştı ve desktop geldi 0.6 A setlendi akım şuan. desktopta hiç bir şey yapmıyorum.
Kırmızı led (power_led) ise yanmaya devam ediyor. demek ki benim SD card'a yakmış olduğum imaj dosyasında bir sorun oluştu. o yüzden sistem bir türlü boot olmuyordu galiba. yalnız Besleme voltajını 5.3 Volt yaptığım halde arada yine power simgesi cıkıp gidiyor anlık olarak.
calıştıktna sonra voltajı 5 v düşürdüm power simgesi direk geldi. 5.3 V geri cekinci power simgesi gitti. yani bu modül 5.1 v ile 5.3 volt arası beslemek daha sağlıklı bence herif 5.6 kadar cıkmış bir şey olmamış.
3239 eklentisine bak
Tekrardan SD card formatlayıp tekrardan imaj yakıp beslemeyide 5.3v ayarladıktan sonra ilk start. ve başarılı bir kurulum.
3240 eklentisine bak
5.3V besleniyor gördüğün gibi. desktop ekranındayım şuan 0.6 A de duruyor. işlem yaparsam bu oynuyor tabiki. lakin sistme ilk boot sürecinde 0.8 lere kadar bile vurabiliyor.