Rc araba pil değişimi

adiga

Üye
merhaba arkadaşlar,

6 adet 1,5v (9v) pil ile çalışan rc oyuncak arabamız var. Bunun pillerini 18650 ile değiştirmek istiyorum. kaç adet 18650 pil ve nasıl bir bağlandı önerirsiniz.

18650 pil tam şarlı iken 4.2 volt verir, ve 3.7 volt civarında boşalmış sayılır.
yani 3 tane kullanırsanız fazla gelecek. 2 tane de tam şarjlıda 8.4 volt bitmeye yakın 7.2 volta düşecek. araç düşük voltaj uyarısı verip kapanmıyorsa olur.

18650 pil tam şarlı iken 4.2 volt verir, ve 3.7 volt civarında boşalmış sayılır.
yani 3 tane kullanırsanız fazla gelecek. 2 tane de tam şarjlıda 8.4 volt bitmeye yakın 7.2 volta düşecek. araç düşük voltaj uyarısı verip kapanmıyorsa olur.
acaba şöyle mi yapsam.
2 adet 18650 pili paralel bağlayıp bunları tp4056 ile şarj etsem. tp4056 çıkışına dc dc voltaj yükseltici modülü alıp bağlasam. böyle daha iyi bir çözüm olur mu acaba

acaba şöyle mi yapsam.
2 adet 18650 pili paralel bağlayıp bunları tp4056 ile şarj etsem. tp4056 çıkışına dc dc voltaj yükseltici modülü alıp bağlasam. böyle daha iyi bir çözüm olur mu acaba
PWM (Pulse Width Modulation), sinyal genişlik modülasyonu ile çalışan regulatörler olmaz.
RC alıcısını bozabilir.

3 tane lifepo4 pil alıp seri bağlayın ve buna uygun bms kullanın hem voltajlar daha iyi denk gelir hem de aşırı şarj vs durumunda ortalığı yakma ihtimali daha düşüktür

Neden şarjlı kalem pil kullanmıyorsunuz?

Forum istatistikleri

Konular
7,110
Üyeler
2,881
Son üye
adanali0001

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back