RF alıcı verici

Sevket

Üye
Katılım
26 Mayıs 2021
Mesajlar
13
RF alıcı verici konusunda araştırma yapıyorum ancak bunun mantığını oturtamam için basit alıcı verici devre şeması var mıdır.
 
İnternette aratınca basit RF alıcı verici şemaları çıkıyor, ama yeni başlayan birisi olarak doğrudan RF işlerine girişmen doğru olmaz, hevesin kaçar ve bırakırsın. Ben elektronik mühendisiyim, bizim üniversitede bile RF konuları sadece yüzeysel geçildi ayrıntıya girilmedi. RF konusunda başarılı olman için konunun matematik teorisine (calculus) çok iyi hakim olman lazım, ayrıca RF devreleri ile uğraşan birisinin ihtiyacı olan ölçüm ve test cihazlarına da sahip olman lazım ($$$$$).
 
Sözlerinizde haklısınız hocam yüzeysel olarak fikir sahibiyim. Ancak temel olarak internet o kadar çok aradım ki devre şeması bulamadım. Sizden ricam transistör veya opamp da olabilir alıcı verici bir şema verirseniz üzerinde çalışmak istiyorum
 
Şurada bir devre var:

 
Teşekkür ederim hocam biraz eksik bilgi var şema da ama olsun kendim denerim artık
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,448
Mesajlar
138,574
Üyeler
3,343
Son üye
Yigitaatalay

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top