rf kriptolu transmitter-receiver modülü var mi (70metre civarı)

Arkadaşlar merhaba. Aslında yapmak istediğim tam olarak araç kumandası. Ancak hazırda olan araç kumanda verici boyutları fiziken büyük ve kopyalanabiliyor çoğu. Boyut ve şifreleme önemli. Toplam 4 ayrı bit göndermesi yeterli, 4 farklı fonksiyonu çalıştırıp durdurmak için.

Uzaktan (yaklaşık 70-80metre mesafeden - hatta alıcı modül aracın bagajında veya içerisinde olsa dahi) kilitlemek ve kilidini açmak için alıcı verici modül arayışındayım.

Hazır araç kumandası neden kullanmadın diye sorarsanız kumandanın (transmitterin) fiziksel boyutundan dolayı. Yoksa işimi görecekti.

İstediklerim aşağıda.

-Transmitter'in 2,3 veya en fazla 4 pin girişi olmalı. Örneğin OUT1 pini high yapıldığında, receiver modülündeki IN1 hemen high olmalı.
-Transmitter deki enerji verimliliği önemli. Tıpkı araç kumandalarındaki gibi aylarca, hatta yıllarca dayanabilecek kadar az enerji sarfetmeli.
-Transmitter anteni yönsüz olmalı, receiver aracın kaporta içinde olacak, ve ayrıca aracın arka tarafından da iletişim sağlayabilmeli. Bunun için 433mhz veya 868mhz düsündüm.
-Transmitter in fiziksel boyutu çok önemli, en fazla 3cm X 3cm (herhangi bir kenarı 3cm yi geçmemeli)
-Receiver modülü araç icinde gömülü kalacağı için fiziksel boyutu, enerji sarfiyatı önemsiz.

İletim kriptolu olmalı, hatta mümkünse replay korumasi (anti-replay) olmalı. Yani iletişimi o an dinleyen veya kopyalayabilen birisi bu verileri tekrar kullanarak aracı acması veya kapaması mümkün olmasın. Aynı veriler tekrar kullanılamasın yani.

Aşağıdaki modüllerden birini düşündüm ama teknik bilgim yeterli değil, o yüzden breadboard üzerinde basit birkaç buton ve led ile istediğim şekilde çalışıp çalışmayacağını anlayamıyorum.

https://www.mouser.com.tr/datasheet/3/1468/1/PTM_535_Data_Sheet_03.pdf tam aradığım gibi bise galiba, ama mikrodenetleyici ile ayrıca sürmek istemiyorum, ne alıcıyı ne vericiyi

https://www.rfsolutions.co.uk/radio...etry-modules/?searchid=37131&search_query=zpt (2km civarı yazıyor :) oysa en fazla 100metre olmalı ve yeterli

Kalitesine güvendiğiniz, mümkünse hazır (hatta alıcı verici modülü eşleştirilmiş) modül önerilerinize açığım.

Son düzenleme:
rolling code kumandalar kopyalanamaz.
hcs200-hcs300 diye bakabilirsin.

bahsettiğin sistem espnow kullanarak yapılabilir. esp32c3 chip ile aes128+espnow kullanırsın.
her bir paketi de artsan sayıcı ile işaretlesin. alıcı bu counteri hafızasında tutar ve
replay attacka karşı zaten görmüş olduğu pketleri filtreler.

rolling code kumandalar kopyalanamaz.
hcs200-hcs300 diye bakabilirsin.

bahsettiğin sistem espnow kullanarak yapılabilir. esp32c3 chip ile aes128+espnow kullanırsın.
her bir paketi de artsan sayıcı ile işaretlesin. alıcı bu counteri hafızasında tutar ve
replay attacka karşı zaten görmüş olduğu pketleri filtreler.

Hocam geçen hafta proje içerisindeki ayrı bir çalışma için ayrıca nfc modül getirtmiştim, bu rolling code tabirini teknik departman anlatıp duruyordu. Ancak transmitter-receiver arayışım şuan ön planda.

Replay attack a karşı elbette ben de özel bir kod geliştirebilirim, ama bunla ilgilenmek istemiyorum. Şuan hazır bir çözüm arayorum. Neredeyse tak çalıştır gibi, örneğin breadboarda kurup sadece led ve butonlarla test edip çalışmış olmasını görebilmeliyim. Receiver in boyutu önemli değil, ama transmitterin fiziksel boyutu çok önemli, bir kenarı en fazla 3cm olabilir. Rolling code kumandaları araştıracağım, bu arada benim linkini attığım ürünler nasıl değerlendirir misiniz? İlgili firmalara da mail atacağım bana uyabilecek ürünleri var mı diye.

ilk modulun olayı zaten energy harvesting yani tamamen başka bir amacı var
ikinci modulde herhangi bir güvenlik-rollign code vs belirtilmemiş.

Forum istatistikleri

Konular
8,801
Üyeler
3,528
Son üye
cemalvercetti

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back