RF birleştirici

frekans50

⁵⁰
İnternet ve merkezi uydu yayını ayrı koaksiyel kablodan geliyor. Farklı bandlarda çalışıyormuş.

Bunları tek kabloda birleştirmek ve odaya göndermek istiyorum.

Resimdeki splitter benzeri fakat ters işleve sahip pasif eleman oluyor mu? Adı nedir?
IMG_20250827_175756.jpg

2 giriş tek çıkış olacak. Odada resimdeki splitter ile ayrılacak, modem ve uydu alıcıya girecek.

Çanak antende cihaz LNB'ye 12~18V arasında bir gerilim gönderir. Bu gerilim hem LNB'nin çalışması hem de H/V (yatay ve dikey) polarizasyon seçimini sağlar. Ayrıyeten diseqc adı verilen bir cihazla bir alıcıya 4 taneye kadar çanak bağlanıp istenilen çanak diseqc tarafından devreye alınır.

Sözün özü merkezi uydu sistemi çift yönlü ve üzerinde gerilim taşıyan bir sistemdir. Başka cihazlarla birleştirilmesi uygun olmaz diye düşünüyorum.

Yan odaya panodan ayrı kablo geliyor. duvarı delip diğer odaya kablo geçirirsem, aparatı kullanmadan çözme ihtimalim var. 2 kablo gelirse buna ihtiyaç olmayacak

İnce 50Ohm kablolar var. Tek kablo geçmeyen yerde. Bu kablo kullanılabilir

Forum istatistikleri

Konular
8,198
Üyeler
3,261
Son üye
msrc

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back