RGB+ Ledler için L Konnektör

Aslında bir tane de cig yapmak lazım header pinleri uygun boya getirip bükmek için. Bir de şeritleri tam 90° hizalamak için.

Bir de izolasyon için iyi bir çözüm bulmak lazım. Şimdilik ben elektrikçi bandı diyorum ama, yukarıda bahsettiğim cige bir de kalıp koyarsan, lehimlemeyi bitirdikten sonra silikon döküp header pinleri tamamen silikon içinde bırakılabilir. Tabi silikonun kalıba yapışmamasını sağlamak da lazım.
 
Mesela kalıp teflondan yapılsa, silikon yapışır mı yapışmaz mı?
 
Ben olsam 3d yazıcıdan birbirine geçmeli iki parça basar takarım.
 
O zaman ek yerinde şeritler havada kalır. Nasıl yapıştıracaksın şeridi zemine?
Üstteki parçaya birazcık çıkıntı yaparım, kapatınca üstten gerektiği kadar baskı yapar şeride.
 
Ayni isi delikli pertinaks ile yapıp tutturmak kolay olmaz mı? Uygun boyut ve şekilde kesip L şeklinde ayarlanip üstten bir iletken lehimleyip bence daha kolay olur. Delik araları tutuyormu bilmiyorum ama bir şekilde ayarlanır.

19317 eklentisine bak

Aslında senin dediğin şöyle güzel olur: Özel konnektör pini olacak, yaylı. Bir tarafını lehimleyeceksin PCB ye diğer tarafı yaylı ve PCB üzerine baskı yapacak. Sonra da şerit ledi altına kıstıracaksın. Ama öyle bir konnektör pini nerde var, adı nedir bilmiyorum.
 
L seklinde plastigin uzerine 4 tane tel yapistirip uclarina lehim topagi koysak, sonra ayni ebatta kestigimiz ikinci plastik ile LED seridi bunlarin arasina sikistirsak, bitiste para lastigiyle sikistirsak olur sanirim. 20 TL verilmez plastik zimbirtiya.

Edit : Dusundum de, elenktrink bandiyla da olur, para lastigi zor gibi sanki. :cheeky1:
 
Son düzenleme:
Baskı devre mantığı ile bakır plaket L şeklinde kesilip üzerine yollar işlenebilir. Dediğiniz gibi de çok yaptım beyaz karton ile gayet güzel oluyor.
 
Aslında senin dediğin şöyle güzel olur: Özel konnektör pini olacak, yaylı. Bir tarafını lehimleyeceksin PCB ye diğer tarafı yaylı ve PCB üzerine baskı yapacak. Sonra da şerit ledi altına kıstıracaksın. Ama öyle bir konnektör pini nerde var, adı nedir bilmiyorum.
Eski cep telefonlarinda pil konnektorleri dediginiz gibi yayliydi. Acaba o tur konnektorlerin ismi nedir? Gerci cep telefonu parcasi olunca ucuz olmasi da imkansiz.
 
Bunlardan ama 3 pin degil 4pin olan gerekli RGB kontrolu icin.


Aslinda fiyati uygun. Ama montaj konusunda yuksekligi ayarlamak biraz muhendislik becerisi gerektirecek gibi. Bir de kargo var. Baska urun alirken arada istemek gerekli.
 
uzun header alıp büküyorum ben WS2812 şerit için.
mengeneye sıkıştırıp ısıtarak bükünce çatlamadan güzel bükülüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,885
Mesajlar
100,425
Üyeler
2,493
Son üye
cym247

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top