riden 6018w

Haze

Aktif Üye
Katılım
28 Ekim 2022
Mesajlar
557
merhaba, riden 6018w aldim ve bunu daha once kullanan oldu mu, isin asli fiyati makul geldigi icin aldim ama kendisini baya zorlamak niyetindeyim, 18a degerininde ne kadar calisabilir, kisadevre korumasi nasil, dengesiz yuklerde tepkisu nasil merak ediyorum, bir yandanda acaba zorlamasam mi nazik bir cihaza benziyor diye dusnuyorum, kullananlarin gorusunu merak ediyorum?
 
Rd6006yı uzun zamandır (yaklaşık 4 yıl) kullanıyorum. Memnunum. 6 amper çektim. Kısa devreye düşmedi. 18A için bişey diyemem ama RD6006 beni şimdiye kadar hiç üzmedi.
Ne kadara maloldu? Eğer fiyat uygunsa dual yapmak için bir tane edinebilirim.
 
2000tl ama ben aldiktan sonra fiyati 2800 civarina cekmisler.
 
anlamadigim ben wifi modulu olmayani siparis ettim wifi li gondermisler, birde bunun icin kucuk bir sigorta ve isi sensoru var bunlarin takilmasi gerekiyor mu sigorta heralde yedek, sensorude kabin icin koymuslar sanirim yaniliyor muyum.
 
Sigorta yedek.
Ntc sensör ise metal smps bağlarsanız onun gövdesine yapıştırmak için. Ntc sensörü bağlayın.
Kendi üzerindeki sigorta atarsa boş yuvaya takılsın işe devam etsin diye konulmuş güzel bir ayrıntı. Güle güle kullanın.
 
anlamadigim ben wifi modulu olmayani siparis ettim wifi li gondermisler, birde bunun icin kucuk bir sigorta ve isi sensoru var bunlarin takilmasi gerekiyor mu sigorta heralde yedek, sensorude kabin icin koymuslar sanirim yaniliyor muyum.
Sana yanlışlıkla WiFi modülünü gönderince parasını, diğerine zam yaparak kurtarmayı deniyorlar sanırım. :D
 
Bende uzun zamandır RD6012 kullanıyorum. W modülü almıştım ama zeten çok da gerekli değil. Mobil uygulama filan düzgün çalışmıyor. Yakın zamanda RD6012P versiyonunu aldım.

Performans değerleri ifade edilenlerle uyuşuyor, kısadevre durumunu hiç uzun süre detaylı test etmedim ama bazı ufak kazalarda sorun da yaşamadım.

Sigortalar yedek, NTC sensörü ise pil şarjı sırasında istersen kullanıyorsun. Bunun haricinde işe yaramıyor diye biliyorum, zaten kendi üzerinde de bir sensör vardı diye hatırlıyorum. Pil şarjsında kullanmanda yarar var.


 
urun 1499tl vergi 303tl tasima 185tl
toplamda 1987 tl ye geldi, pil sarjini gormemistim iyi oldu ntc oldugu, bazen birakip gittigim oluyordu, adamlar guzel tasarlamislar, ama icini acip mosfetlere bakmak istiyorum, lehimlere filan, daha once aldigim urunlerde basima is acriklari oldu, tesekkur ederim.
 

Ekler

  • 20230713_213435.jpg
    20230713_213435.jpg
    464.5 KB · Görüntüleme: 85
  • 20230713_213420.jpg
    20230713_213420.jpg
    328.2 KB · Görüntüleme: 83
bende guc kaynagi ve kutu yok sadece modul, resimde gordukleriniz, ic piyasada baya pahali.
 
girise 20v verdim cikistan 5V 18A kadar akim cektim gayet guzel, ama girise 70V verince isler degisebilir, sevmeye basladim bu aleti :)
 
giris max 70v demis ama elimdeki kaynak 80v acaba sorun cikarir mi, giriste nasil bir yapi var acaba inceleyen oldu mu?
 
70V üst sınır. Aşmamaya hatta yaklaşmamaya dikkat edin. 60-65V giriş ve 60V çıkış üst noktada ideal. Cihazı kullanmaya başlamadan üstüne soğuk su içmeyin sonra :cheeky4: :cheeky4::cheeky4:
 
haklisin boyle bir video buldum, icini gorunce sansimi cok zorlamamaya karar verdim.
 
duramadim denedim, kontrollu bir sekilde voltaji artirdim 70v tu gecer gecmez reset atip cihaz kapaniyor.
 
Zorlama niyetinde değilmi ama bir koruma olduğunu öğrendiğim iyi oldu. Parasının hakkını veriyor bu cihazlar.
 
Giriş korumasını nasıl yapmışlar? Röle göremedim orada ...
 
Giriş korumasını nasıl yapmışlar? Röle göremedim orada ...
sokmedim, sokmeye calistim ama baktim ondeki portlar lehimli gibiydi zorlamadim, ama kontrollu calismasi hosuma gitti, lakin 12V 6A de 1 saat calisinca cikis born vidalarinin iyice isindigini farkettim, bakalim ilerleyen zamanlarda ne yapacak.
 
Born jaklar kaliteli değilse temas yüzeyi direnç oluşturuyor olabilir. Isınma bu yüzden diye düşünüyorum.
1689617295680.png

Bu jak oldukça sıkı giriyor ama altın kaplı değil.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,978
Mesajlar
101,964
Üyeler
2,514
Son üye
evrenbasaran

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top